Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Koncepce umění
Symposium Ostrava
Konference EU
Future City Jobs
Creative Cities
Future City Game
Domů PodporaGranty, dotace - EU, stát, kraje
TechSoup

Druhá výzva operačního programu Praha Adaptabilita

Hlavní město Praha otevřelo 2. výzvu k předkládání projektových žádostí do Operačního programu Praha - Adaptablita. 2. výzva je připravena pro všechny 3 prioritní osy (s výjimkou technické pomoci). Na výzvu je celkem k dispozici 680 milionů korun. V rámci první výzvy byla podpora udělena  166 projektům z 1178 předložených.  V oblasti kultury byla podpořena například společnost Barrandov a.s. (částka 5,116,842.14 Kč) projekt s názvem "Investice do budoucnosti - další profesní vzdělávání vlastních zaměstnanců v oblastech ICT, jazykových dovedností, manažerských dovedností a formou odborných stáží"; nebo občanské sdružení SPAFI pro podporu vzdělávání a výměnu poznatků v oboru počítačové animace a filmu (částka 2,542,483.2Kč) na projekt s názvem "Škola počítačové animace SPAFi - kurzy pro zvýšení kvalifikace v oboru počítačové animace". Uzávěrka  2. výzvy OPPA je 14. července 2009. 

Subjekty kulturního průmyslu, poskytovatelé kulturních služeb, kulturních neziskových organizací či veřejných institucí působících v kultuře mohou získat  podporu ve třech prioritních osách programu OPPA. V první prioritní ose programu zaměřenou na podporu rozvoje ekonomiky znalostí je možné, jako v případě společnosti Barrandov  a.s. předkládat například projekty na vzdělávání vlastních zaměstnanců společnosti.  V rámci prioritní osy 2 směřované k podpoře vstupu na trh práce pro skupiny obyvatel ohrožených sociálním vyloučením může být zejména pro osoby samostatně výdělečně činné zajímavá  např. možnost financování tzv. vzniku či rozvoje sociálního podniku.   U prioritní osy číslo 3, určené na podporu počátečního vzdělávání je pro organizace kulturních a kreativních průmyslů nepřehlédnutelné zaměření například na rozvoj spolupráce gymnázií, SOŠ, SOU a konzervatoří s podniky, VŠ, VOŠ a institucemi z oblasti výzkumu a vývoje či podporu mimořádně nadaných žáků tj. osob,... u nichž rozložení schopností dosahuje mimořádné úrovně při vysoké tvořivosti v celém okruhu činností nebo v jednotlivých rozumových oblastech, pohybových, uměleckých a sociálních dovednostech podle vyhlášky č. 73/2005 Sb., o vzdělávání dětí, žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami a dětí, žáků a studentů mimořádně nadaných. Zjišťování mimořádného nadání žáka provádí školské poradenské zařízení. Pro účely druhé výzvy OPPA se jedná o žáky ZŠ, SŠ a konzervatoří.

Z hlediska obsahových změn oproti první výzvě je podpora druhé výzvy směřována na podporu malých a středních podniků; důraz na přímou podporu cílových skupin; a podporu do oblasti výzkumu a vývoje. 

Mezi nejpodstatnější technické změny pro 2. výzvu patří zavedení alokace rozpočtu na skupiny aktivit; omezení počtu předložených projektů jedním subjektem; spolufinancování projektů z vlastních zdrojů příjemce; změny v poskytování konzultací; omezení rozsahu partnerství na maximálně 10 partnerů; minimální velikost projektu 1 mil. Kč ; maximální velikost projektu 6 - 10 mil. Kč.

Konzultace projektů

Projektové záměry je možné konzultovat od 5. května 2009 do 30. června 2009. Konzultace zajišťuje oddělení Evropského sociálního fondu odboru fondů EU Magistrátu hl. m. Prahy. Termín konzultace je třeba domluvit předem s pracovníky týmu příslušné prioritní osy. Konzultace jsou poskytovány pouze po předchozí dohodě a za předpokladu, že minimálně 3 pracovní dny před dohodnutým termínem konzultace bude kontaktním pracovníkům zaslán projektový záměr. Délka konzultace je omezena na maximálně 30 minut pro jeden projektový záměr. Konzultace budou poskytovány výhradně k projektovým záměrům. Nebude prováděno připomínkování kompletních projektových žádostí ani jejich částí.  Žadatelům je doporučeno, aby si na konzultaci připravili konkrétní dotazy k projektovému záměru.


Další informace naleznete na stránce http://www.oppa.cz 

Související články:

Z programu OPPA byly podpořeny kulturní organizace

(03.05.2009) ZDROJ: ProCulture
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.