Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Symposium Ostrava
Koncepce umění
Creative Cities
Future City Jobs
Konference EU
Future City Game
Domů PodporaGranty, dotace - EU, stát, kraje
TechSoup

Otevřená výzva pro umělecké manažery v oblasti performing arts

V rámci projektu SPACE - Supporting Performing Arts Circulation in Europe je vyhlášena otevřená výzva pro  mladé profesionály – performing arts managers, kteří pracují v administrativě, produkci nebo v mezinárodním managementu a kteří chtějí zlepšit své znalosti a dovednosti a porozumět hlouběji práci v oblasti mobility performing arts v Evropě. Účastníci 16 - 18 ti měsíčního trénikového cyklu se dozvědí o podmínkách  a politice v oblasti performing arts v každé z hostitelských zemí a o výzvách a příležitostech k šíření performing arts v Evropě. Budou mít šanci získat informace o národních a evropských sítích a seznámit se s organizacemi a lidmi, kteří pracují v daném oboru v Evropě. Kandidáti na účast v projektu SPACE by měli být mladší 35 let a schopní komunikovat v anglickém jazyce, jak vy písemné tak útní formě. Uzávěrka pro předkládání nabídek je 14. června 2009.

Stručný obsah otevřené výzvy pro umělecké manažery v oblasti performing arts

Otevřená výzva pro žadatele - Open Call for Applications

PERFORMING ARTS MANAGERS ON THE MOVE

Hledáme mladé profesionály – performing arts managers, kteří pracují v administrativě, produkci nebo v mezinárodním managementu a kteří chtějí zlepšit své znalosti a dovednosti a porozumět hlouběji práci v oblasti mobility performing arts v Evropě.

Kandidáti by měli být:

Ve věku 35 let a méně v den uzávěrky žádosti (14. června 2009).
Měli by mít alespoň 3 roky praxe a současné zaměstnání v oblasti performing arts.
Měli by žít a/nebo pracovat v Evropě.  
Měli by bez problémů komunikovat anglicky, a to jak v písemné, tak ústní formě. Je nutné, aby žadatelé poslali své žádosti a všechny doprovodné materiály v angličtině. Současně  by měli být připraveni na konverzaci po telefonu vedenou v anglickém jazyce, která bude součástí konečného výběrového řízení.
Měli by mít zkušenosti s prací v mezinárodním kontextu.
Účast na trénincích je hrazena jednorázovým poplatkem ve výši 750,- EUR s tím, že je možnost žádat též o podpůrné stipendium.
Všechny ostatní náklady (ubytování, doprava, stravné, vstupné atd.) jsou hrazeny pořadatelem - SPACE.

Úspěšní kandidáti budou rozděleni do dvou skupin. Každá skupina podstoupí tréninkový program, který bude trvat 16 až 18 měsíců, bude se skládat z pěti sezení (každé bude trvat 3 dny) a proběhne v celkem 5 evropských zemích. Účastníci se dozvědí o podmínkách a politice v oblasti performing arts v každé z hostitelských zemí a o výzvách a příležitostech k šíření performing arts v Evropě. Budou mít šanci získat informace o národních a evropských sítích a seznámit se s organizacemi a lidmi, kteří pracují v daném oboru v Evropě. Lektoři jsou profesionálové v oblasti performing arts, kteří mají lektorské zkušenosti a zároveň široké znalosti v oboru uměleckého managementu.

Uzávěrka žádostí: 14. června 2009


Přesné informace a formulář ke stažení k otevřené výzvě v anglickém jazyce zde

 

SPACE - Supporting Performing Arts Circulation in Europe
Projekt podporovaný Evropskou komisí v rámci pilotního projektu pro mobilitu umělců

SPACE je iniciativa, založená deseti evropskými národními institucemi, které působí v oblasti performing arts s mezinárodním dosahem.
SPACE má sloužit k analýze přetrvávajících nesrovnalostí mezi zeměmi, regiony, umělci, obory i místy pro uměleckou tvorbu, a to ve smyslu šíření a mobility v oblasti performing arts v Evropě.
 
Cílem projektu SPACE je podpořit mobilitu umělců a zkombinovat kulturní mobilitu s kulturní rozmanitostí, evropským občanstvím a investicí do nastupujících generací. SPACE je mladá iniciativa, která bude rozšiřovat svou síť a bude implementovat různé aktivity tohoto víceúčelového projektu.

Během následujících tří let bude projekt realizován na třech úrovních v úzké spolupráci s ostatními sítěmi a partnery:

1. TRAVELOGUE: Vytvoření online nástroje Travelogue, sloužícího ke sběru a porovnávání dat v oblasti mobility umělců a k vytvoření
analýzy nesrovnalostí, které se v této oblasti vyskytují.
2. TRÉNINKY V OBLASTI MOBILITY: Tréninkové programy budou určeny pro umělecké manažery v oblasti performing arts, dále pro dramaturgy
a umělecké ředitele festivalů a divadel a pro novináře a kritiky. První otevřená výzva je v současné chvíli vyhlášena pro umělecké manažery viz dále.
3. BUDOVÁNÍ INSTITUCIONÁLNÍ KAPACITY: Důraz na budování institucionální kapacity v národních organizacích v Evropě.

Partneři projektu SPACE jsou:
Institut umění - Divadelní ústav (Arts and Theatre Institute) – Praha, ONDA (National office for the circulation of performing Arts) - Paříž VTI (Vlaams Theater Instituut) - Brusel, TIN (Theater Instituut Nederlands) - Amsterdam, NTIL (New Theater Institute of Latvia) - Riga, British Council - Londýn, ETI (Ente Teatrale Italiano) - Řím, Pro Helvetia - Curych, The Red House - Sofie, a Zentrum BRD des Internationalen Theaterinstituts - Berlín. Projekt SPACE současně vzniká v úzké spolupráci s IETM  (Informal European Theatre Meeting – Brusel).

 

Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.