Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Koncepce umění
Symposium Ostrava
Future City Jobs
Konference EU
Creative Cities
Future City Game
Domů PodporaNadační příspěvky
TechSoup

Evropská kulturní nadace: granty na podporu spolupráce v oblasti umění

Evropská kulturní nadace (ECF) přijímá žádosti od vzájemně spolupracujících nezávislých kulturních a uměleckých organizací na téma mezinárodní přeshraniční spolupráce. Podpora bude poskytnuta projektům, které přinášejí nový způsob porozumění myšlenkám Evropy a lidem přicházejících z různých kulturních prostředí. V oblasti mezinárodní spolupráce podpořila ECF roce 2009 v celkem 26 projektů z předložených 423 žádostí. Vybrané projekty přicházely s netradičními příběhy, novými nápady či vizemi. Příkladem může být počítačová hra Frotiers, která dává hráčům a hráčkám zakusit migraci z jednoho místa do jiného. Granty jsou udělovány na období 18ti měsíců, půměrná částka je 15 000 Euro, max. 30 000 Euro. Uzávěrka pro předložení projektů je 6. září 2010.

European Cultural Foundation - ECF
Collaboration grants for independent cultural and artistic organisations

 
Collaboration grants fund transnational, cross-sectoral activities by independent cultural and artistic organisations working together or with independent organisations from other sectors.

Background
We have long supported projects and people working collaboratively across Europe. Our Collaboration grants currently support projects that bring a renewed understanding of Europe to people of all backgrounds.

Previously awarded Collaboration projects
Collaboration grants have funded a vast array of projects, bringing unexpected narratives, new ideas and inspired visions to diverse audiences across Europe. In 2009, we received 423 applications and awarded 26 grants. Two such projects are highlighted below and click here to see the full list of collaboration grants awarded in 2009.

Migrating frontiers
Frontiers is a computer game that gives players a taste of what it's really like attempting to migrate from one place to another.

A beautiful, gritty, ground-breaking gaming project available as a free download, Frontiers is accompanied by a detailed website containing info on migration and integration issues.

How to apply, application form and deadlines
The 'how to apply' PDF booklet explains exactly what you need to do to make an eligible application. It is very important that you read the eligibility criteria before applying. When you do apply, you must use our application form to write about the activity you want us to fund. The form can be accessed through the ‘how to apply' PDF booklet.

More information at:

http://www.eurocult.org/we-support-cultural-cooper


Deadline: Semptember 6th, 2010

Contact:
European Cultural Foundation
Jan van Goyenkade 5
1075 HN Amsterdam
The Netherlands
tel: +31 (0)20 573 38 68
fax: +31 (0) 20 675 2231
eurocult@eurocult.org
http://www.eurocult.org

(20.05.2010) ZDROJ: Artservis.org
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.