Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Konference EU
Creative Cities
Symposium Ostrava
Future City Game
Future City Jobs
Koncepce umění
Domů PodporaStipendia, rezidence
TechSoup

Intermediální most Reykjavík - Praha výzva pro studenty/ky umění

Pražská Galerie K4, působící v budově Filosofické fakulty UK,  nabízí ve spolupráci s Listaháskóli Íslands (Islandskou uměleckou akademií) studentům a studentkám českých vysokých uměleckých škol tři místa na projektu česko-islandské umělecké výměny. Studenti budou vybíráni na základě předložených portfolií a vybraní z nich absolvují desetidenní tvůrčí pobyt na Islandu. Uzávěrka příjmu žádostí je 30. dubna 2011.
Stěžejní část projektu představuje desetidenní tvůrčí pobyt na Islandu, na nějž bude navazovat podobně koncipovaná stáž pro islandské umělce a kurátory v Čechách. Vzniklá díla budou prezentována na kolektivní výstavě v Čechách i na Islandu. Účastníci projektu získají výjimečnou mezikulturní zkušenost a možnost navázat kontakt s islandskou uměleckou scénou.  

Životopis a portfolio zasílejte prosím do 30. dubna 2011 na adresu galeriek4@gmail.com. Sem směřujte také případné dotazy týkající se projektu. Výsledky výběrového řízení budou oznámeny do 15. května 2011.  

První část projektu je plánována na září 2011.

Galerie K4 (*2010) vznikla rozšířením Studentského klubu K4, který už přes rok poskytuje prostor rozmanitým kulturním akcím ve středověkém sklepení Filozofcké fakulty Univerzity Karlovy v historickém centru Prahy. Galerie úspěšně propojuje mladou uměleckou scénu s prostředím humanitní vysoké školy, jejíž studenti a pedagogové tvoři významnou část jejího publika. Založili a kurátorsky ji vedou absolventi fakulty Jakub Hauser, Katarína Chlustiková a Václav Janoščík. Provoz galerie byl zahájen třídenním festivalem Fluidum (19.-21. 10. 2010), zaměřeným na site-specifc instalace, videoart, fotografii, performance a hudbu. Kromě začínajících umělců z pražských FAMU, AVU a VŠUP a ústecké Fakulty uměni a designu se na festivalu prezentovali i například Tomáš Vaňek a Sláva Sobotovičová. Festival Fluidum ukázal cestu, jakou se v současnosti ubírá program galerie: ten je sestavován s důrazem na širokou škálu prezentovaných médií a na přeshraniční spolupráci. Kromě výstav pořádá galerie projekce videoartu, diskuse, performance a taneční vystoupení. První výstavy zahajovací sezóny představily dosud neprezentované práce nastupující generace autorů, v připadě Alexandry Atlasové, Martina Bražiny i Huang Luying se jednalo o vůbec první samostatnou výstavu. Galerie K4 si zakládá na nedogmatickém programu a otevřenosti mezioborovým, intermedialním a transinstitucionálním konfrontacím.
(11.04.2011) ZDROJ: Galerie K4
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.