Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Koncepce umění
Symposium Ostrava
Creative Cities
Future City Game
Konference EU
Future City Jobs
Domů PodporaStipendia, rezidence
TechSoup

Rezidence Praha 2011 - recipročně Sofie

V rámci recipročního programu Rezidence Praha 2011, vyhlašuje Centrum pro současné umění FUTURA výběrové řízení na dvouměsíční rezidenční pobyt pro mladé a začínající vizuální umělce v AADFOUNDATION v bulharské Sofii. Rezidence v AADFOUNDATION garantuje vybraným rezidentům ubytování, studio a cestu. Zároveň se zavazuje k poskytnutí dvouměsíčního zázemí ve své organizaci vč. programu. Termín pro podání přihlášky do 31. ledna 2011.

Umělecká rezidence / Artist Residency

Místo: Sofie (Bulharsko) - AAFOUNDATION www.aadfoundation.wordpress.com

Podmínky / Conditions

- Rezidence je určena českým umělcům, nebo umělcům, kteří dlouhodobě působí na české výtvarné scéně / The residency is geared for artist ether of Czech origin, or artists who are based in the Czech Republic.

- Aplikanti musí být profesionální umělci nebo studenti uměleckých vysokých škol pracující s formou visuálního umění / Applicants must be professional artists or university students who work in the field of visual art.


- Dostatečná znalost AJ jazyka nutná / Sufficient knowledge of English
Language is compulsory

- Rezidence v AADFOUNDATION garantuje vybraným rezidentům ubytování, studio a cestu. Zároveň se zavazuje k poskytnutí dvouměsíčního zázemí ve své organizaci vč. programu. Diety a materiál nejsou hrazeny. V případě zájmu ze strany umělce, FUTURA pomůže s hledáním vhodného grantu – iniciativa umělce je však zcela zásadní. / AADFOUNDATION residency guaranties accommodation, studio and travel expanses for two month. Per diem and a contribution to the production budget are not included. FUTURA can assist applicants in the search for grants, which would cover respective costs – initiative of the artist is however vital

- Zájemci o rezidenci, prosím posílejte své přihlášky společně s nejnovější verzí vašeho CV a portfolia v anglickém jazyce (do 10MG) na marketa@futuraproject.cz. Přihlášky, které nebudou obsahovat elektronické CV a portfolio v AJ nebudou zohledněny. / Residency applicants, please send your applications accompanied with an updated CV and portfolio in English in an electronic format (up to 10MG) to marketa@futuraproject.cz . Applications lacking required attachments will not be considered.

- Termín pro podání přihlášky do 31.1.2011/ Deadline for applications January 30th 2011

-    Výsledky výběrového řízení budou známy do konce února 2011.

V prvním kole bude odbornou komisí složenou ze zástupců FUTURY vybráno pět kandidátů. V druhém kole si partnerská organizace z této pětice vybere umělce, který se zúčastní rezidence v Bulharské Sofii. O účasti na rezidenci budou umělci informováni osobně. Vzhledem k předpokládané výši zájemců budou kontaktováni pouze ti, kteří se dostanou mezi prvních 5 kandidátů a posléze ti, kteří jsou na rezidenci vybráni. Neobdržíte-li tedy žádnou zprávu do konce Února 2011, bohužel jste nebyli na tento rezidenční pobyt vybráni. Konečné výsledky budou zveřejněny na webových stránkách FUTURY /

Results of the open call will be announced by the end of February 2011. In the first round five artists will be selected by a committee of FUTURA deputies. In the second round partner organization will select its resident from the shortlist provided.Selected artists will be informed via email. Due to high number of applicants, only artists who have been shortlisted for one or more residencies will be contacted. If you therefore don’t hear from us by the end of February, you have sadly not been selected. Results will be also published on the FUTURA website.

S případnými dotazy se prosím obraťte na Markétu Starou, koordinátorku rezidenčního programu
With any questions please contact:
Markéta Stará, the residency program
coordinator@marketa@futuraproject.cz
FUTURA
Holečkova 49
Praha 5  - Smíchov
150 00 CZ
tel.: +420 251 511 804
mail: info@futuraproject.cz, web: www.futuraproject.cz
otevřeno / open: st-ne 11-18 / wed-sun 11a.m.- 6p.m.

(26.11.2010) ZDROJ: Futura
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.