Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Future City Jobs
Creative Cities
Koncepce umění
Symposium Ostrava
Future City Game
Konference EU
TechSoup

Jarní semináře ProCulture: K managementu galerií a muzeí

ProCulture, centrum pro kulturní politiku, pořádá za podpory Amerického velvyslanectví v Praze řadu čtyř vzdělávacích seminářů na téma management galerií a muzeí. Semináře proběhnou od poloviny dubna do poloviny května 2012.Tématem seminářů je branding, jak budovat značku organizace, jak nabízet ten správný příběh do médií či jak udělat účinnou kampaň. Kapacita seminářů je omezena. Uzávěrka přihlášek na semináře je 5. dubna 2012.

Semináře proběhnou od poloviny dubna do poloviny května 2012 v následujících termínech a časech:

1.         středa 11. dubna 2012; 10.00 – 14.00 hodin
Tomáš Hrivnák
Branding, jak budovat značku organizace
 
2.        středa 25.dubna 2012; 10.00-16.00 hodin
Marta Smolíková
Evropský a globální kontext české kulturní politiky
Výstavba argumentů pro získávání finančních zdrojů a budování partnerství

 
3.       pátek 11. května 2012; 10.00 -15.00 hodin
Judita Matyášová
Mediální poradenství aneb jak nabízet ten správný příběh do médií

Michal Šiml
Jak propagovat výstavu, co obnáší účinná kampaň


4.     středa 23. května 2012; 10.00-16.00 hodin  
Konzultace konkrétních projektů /příkladové studie


Lektory jednotlivých seminářů budou:

Marta Smolíková, ProCulture o.s.
je specialistkou v oblasti managementu umění, strategického plánování v kultuře a kulturní politiky. Má zkušenosti s poradenstvím v oblasti managementu umění, financováním uměleckých projektů a kulturních organizací, vyučuje grantovou problematiku na DAMU a kulturní politiku na FF Masarykovy university. Po 18 let pracovala pro Nadaci Open Society Fund, později Otevřenou společnost o.p.s, je zakladatelkou centra ProCulture, které od letošního roku funguje jako samostatné občanské sdružení.

Tomáš Hrivňák, Idealisti s.r.o.
je poradcem v oblasti řízení značek, přednáší na seminářích a konferencích, píše odborné články a publikace. Má dvacetileté zkušenosti s plánováním a tvorbou reklamy, navrhováním a interpretací kvantitativního a kvalitativního výzkumu, koučováním a marketingovým plánováním a řízením značek; přednáší na seminářích a konferencích, píše odborné články a publikace.  Pracoval v nadnárodních firmách v oblasti reklamy, marketingu a poradenství jako textař, kreativní ředitel, strategic planner.

Judita Matyášová
redaktorka a autorka, vystudovala obor tvůrčí psaní a publicistiku. Poskytuje mediální poradenství neziskovým organizacím, kulturním institucím a státní správě. Je spoluautorkou projektu Cesty Franze Kafky, nyní připravuje projekt Češi v zahraničí, který představí kolekci 101 příběhů českých emigrantů. V minulosti pracovala pro Česká centra, příspěvkovou organizaci MZV nebo Centrum současného umění DOX v oblasti public relation.  V současné době pracuje jako externí redaktorka Lidových novin.

Michal Šiml  Má 20 let zkušeností  v reklamě, designu, umění. V kreativní komunikaci je jeho specializací je 360stupňová komunikace od ATL, BTL, po eventy, digital, viral, guerillu, PR, design. Má zkušenosti z celosvětového kreativního řízení značek (Finlandia, Jack Daniels). Založil a úspěšně vedl mnoho kreativních oddělení po stránce kreativní i organizační. Jeho prezentační dovednosti jsou klienty vysoce hodnoceny.  Působil jako profesor vizuální komunikace na Iberoamerické universitě Mexiko City, vedl semináře a workshopy na zahraničních a českých vysokých školách. Publikuje v zahraničních i tuzemských médiích. Vystavuje v tuzemských i zahraničních galeriích. Od r. 1998 je členem umělecké skupiny Pode Bal.


Komu jsou semináře určeny:
Semináře jsou primárně určeny zaměstnancům a zaměstnankyním galerií a muzeí z České republiky a to zejména projektovým manažerům, PR manažerům, ale i ředitelům či vedoucím pracovníkům. Účast dalších typů pracovníků galerií a muzeí není vyloučena.

Místo konání seminářů: Americké centrum, Tržiště 13 (1. patro), (asi 50 m pod Velvyslanectvím USA) 118 01 Praha 1 - Malá Strana

Podmínky účasti na semináři:

Účastník/nice musí být zaměstnancem/kyní galerie nebo muzea nebo galerie, případě spolupracovat na základě jiné pracovní smlouvy.
Každý účastník/nice musí absolvovat všechny čtyři semináře.
Podmínkou účasti v seminářích je zaslání konceptu projektu z oblasti managementu galerie/muzea, na kterém bude účastník/nice během seminářů pracovat nebo který připravuje, přičemž anotace projektu by neměla přesáhnout 5 řádků běžného textu. Zaplacení účastnického poplatku 500 Kč na úhradu studijních materiálů, občerstvení při výuce (voda, káva, čaj, sušenky). Cestovné a případné ostatní náklady spojené se studijními setkáními v Praze si posluchači hradí sami.

Uzávěrka pro zaslání vyplněné přihlášky na semináře i s anotací plánovaného projektu je do 5. dubna 2012 na adrese: registrace@proculture.cz

Kapacita seminářů je omezena.

Účastnický poplatek je potřeba zaplatit převodem na účet číslo: 5041014129/5500 zároveň ze zasláním vyplněné přihlášky. Do zprávy pro příjemce napište SEMINÁŘ/VAŠE JMÉNO kopii zaslaného převodu poplatku pošlete elektronicky na registrace@proculture.cz spolu s přihláškou.
(28.03.2012) ZDROJ: ProCulture.cz
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.