Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Creative Cities
Future City Game
Symposium Ostrava
Future City Jobs
Konference EU
Koncepce umění
TechSoup

Michael Bielický po 7. letech opět v Praze

V pražském DigiLabu AVU uvede 26. dubna 2012 Michael Bielický (CZ/DE) v rámci Semináře doktorandů AVU své projekty z posledních let. Ty  vznikly převážně v období působení Bielického na Karlsruhe University of Arts and Design.
Autor se zaměřuje na průzkum využití elektronických dat proudících v reálném čase, která jsou hlavním narativním elementem v jeho konceptu: Data Driven Narratives. Současně Bielický představí rozsáhlý projekt “ICONUU”, který je vyvíjen v Brazílii ve spolupráci s Goethe Institutem, ZKM Karlsruhe a SESC Brazílie.

Univerzita umění a designu v Karlsruhe je významnou institucí v oblasti teorie médií, kde působí např. mediální filozof Peter Sloterdijk, režisér Andrei Ujica, nebo novo mediální umělec Isaac Julien.
 
26/04/2012, DigiLab AVU Praha, U Akademie 4, Praha 7, 13:30h
 

Bielický je autorem experimentálních videodokumentů o Nam June Paikovi a Vilému Flusserovi (Paik, 1986, Vilém Flussers Fluss, 1994), video instalace o Josephu Beuysovi Die Fettecke, 1987, videoskulptur (mimo jiné Menora, 1987, Der Name, 1990), virtuální tele-performance Exodus (1995), či instalace Tento rok v Jeruzalémě, která roku 2006 v reálném čase propojila Prahu a Jeruzalém. Internetová instalaci Falling Times, přetvářející v reálném čase zpravodajské titulky do podoby všeobecně srozumitelných piktogramů, vzniká jako kolektivní dílo internetových uživatelů. Roku 1991 přijal nabídku vybudovat na pražské AVU Školu nových médií, který vedl do roku 2007. V současnosti je profesorem mediálního umění na Staatliche Hochschule für Gestaltung v Karlsruhe. Vystavoval Centre Pompidou, Paris, MOMA New York, National Gallery Prague, Kunsthaus Zurich, ZKM Karlsruhe, Ars Electronica Linz atd.  - Artlist.cz
(24.04.2012) ZDROJ: DigiLab AVU
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.