Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Koncepce umění
Future City Game
Creative Cities
Konference EU
Future City Jobs
Symposium Ostrava
TechSoup

Ministerstvo kultury sloučí tzv. živé umění do jednoho odboru

Ministerstvo kultury v rámci úspor a zefektivnění práce celého resortu ustaví nový odbor živého umění. Ten dočasně povede ředitel úřadu ministerstva Milan Kupka.  V nejbližších týdnech jej vystřídá ředitel, kterého vybere a jmenuje ministryně kultury Alena Hanáková. Nový ředitel s posílenými kompetencemi bude spravovat a řídit rozsáhlou agendu – bude mj. zodpovědný za pokračování transformace Národního divadla, bude řešit internetizaci knihoven či dorovnání mzdových limitů pro zaměstnance České filharmonie a Národního divadla.
Ministerstvo kultury pokračuje ve změnách v organizační struktuře, které mají kromě úspor vést především k zefektivnění fungování celého resortu.

V pondělí byl zrušen post náměstka, do jehož gesce spadala samostatná oddělení umění, literatury a knihoven a dosud jej zastával MgA. Radek Zdráhal.
 
Nově budou tato samostatná oddělení včleněna do speciálního odboru a s největší pravděpodobností k nim přibude i stávající odbor regionální a národnostní kultury. Nově vzniknuvší odbor živého umění dočasně povede ředitel úřadu ministerstva Milan Kupka, v nejbližších týdnech jej vystřídá ředitel, kterého vybere a jmenuje ministryně kultury Alena Hanáková. Nový ředitel s posílenými kompetencemi bude spravovat a řídit rozsáhlou agendu – bude mj. zodpovědný za pokračování transformace Národního divadla, bude řešit internetizaci knihoven či dorovnání mzdových limitů pro zaměstnance České filharmonie a Národního divadla.
(18.05.2012) ZDROJ: Ministerstvo kultury ČR
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.