ProCulture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Domů | DB->Query($query); while($menu = $Result->getRow()) { print ''.$menu['name'].' | '; } ?>
ECA

Ruo je představitelem ČR v Evropské radě umělců
 
Proculture

ProCulture - výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
 
Facebook
Koncepce umění
Future City Game
Symposium Ostrava
Creative Cities
Future City Jobs
Konference EU
TechSoup

Připojte se k výzvě Nevládky a krize

Obrázek k článku Připojte se k výzvě Nevládky a krize
Za přítomnosti ministra pro lidská práva Michaela Kocába proběhla 10. září 2009  tisková konference k výzvě Nevládky a krize. Výzva, kterou iniciovalo  10 střešních organizací České republiky mimo jiné Rada uměleckých obcí a Fórum Dárců, poukazuje na připravenost neziskových organizací podílet se na zmírnění dopadů ekonomické krize. Výzva zároveň upozorňuje na skutečnost, že podmínkou pro maximální využití know how neziskového sektoru i dostupných finančních prostředků je dobrá spolupráce se státem. Na tiskové konferenci  iniciátoři výzvy také apelovali na média, aby práci nevládek a spolupráci státu s nimi věnovala zvláštní pozornost. Prostřednictvím stránky Nevládky a krize, kde je zveřejněn celý text výzvy, se mohou další organizace připojit ke stanovisku iniciátorů.
Prostřednictví stránky www.otevrenaspolecnost.cz/nevladky-a-krize/, na které je zveřejněn text výzvy se mohou k výzvě připojovat další organizace i jednotlivci.

Stránka www.otevrenaspolecnost.cz/nevladky-a-krize/ zároveň přibližuje služby a pozitivní přínosy práce nevládních neziskových organizací jednotlivcům a společnosti.

V dopise adresovaném premiérovi a vládě ČR 9. 9. 2009 apelovalo 10 českých střešních organizací na vládu, aby neziskovému sektoru umožnila se podílet na veřejných a veřejně prospěšných službách a projektech a přispět jimi k rozvoji ČR.
"Očekáváme, že vláda ozřejmí roli nevládních neziskových organizací právě na základě návrhu státního rozpočtu.
Žádáme proto vládu, aby zveřejnila jasné priority spolupráce s neziskovým sektorem a nástroje k jejich naplňování, zejména pak plánované programy na podporu služeb NNO.
Jsme si plně vědomi toho, že zejména v krizi je nutné dobře plánovat a co nejefektivněji využívat prostředky, které jsou k dispozici."

Na tiskové konferenci 10. 9. 2009 iniciátoři výzvy apelovali na média, aby práci nevládek a spolupráci státu s nimi věnovala zvláštní pozornost. Nevládní neziskové organizace tvoří třetí sektor společnosti, patří mezi sociálně-ekonomické partnery a to vedle státní/veřejné správy a podnikatelského / zaměstnavatelského sektoru.

Tiskovou zprávu ke zveřejnění výzvy Nevládky a krize si můžete stáhnout zde.

Iniciátory výzvy Nevládky a krize jsou:

Česká asociace streetwork, Česká ženská lobby, České fórum pro rozvojovou spolupráci, Fórum dárců, Fórum pro integraci, Hestia – Národní dobrovolnické centrum, Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, Rada uměleckých obcí, Zelený kruh.


Související dokumenty:

Text výzvy Nevládky a krize

(10.09.2009) ZDROJ: Otevřená společnost o.p.s.
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 stránky spravuje ProCulture o.s.
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.