Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Symposium Ostrava
Future City Game
Koncepce umění
Konference EU
Future City Jobs
Creative Cities
Domů Calls Calls workshopy, semináře
TechSoup

Kulturní manažeři Nadace Roberta Bosche seminář k programu

Goethe-Institut Praha a Nadace Roberta Bosche zvou na informativní setkání o programu Kulturní manažeři Nadace Roberta Bosche v zemích střední a východní Evropy. Na schůzce budou rovněž představeny podmínky pro přihlášení hostitelských institucí. Kulturní manažeři absolvovali příslušný studijní obor a do hostitelské instituce s sebou přinášejí zkušenosti s projektovou prací a zpravidla též znalost hostitelské země a jejího jazyka. Pro programový rok 2010/2011 (od 1. srpna 2010) hledá  Goethe Institut mj. nové hostitelské instituce v České republice a Slovenské republice.Setkání proběhne 21. září 2009 od 14 do 17 hodin v Goethe Institutu Praha. Přilášky k účásti je možno zasílat do 17. září 2009.
Od roku 2002 vysílá Nadace Roberta Bosche vybrané stipendisty z Německa ve funkci kulturních manažerů do zemí střední, východní a jihovýchodní Evropy. Stipendisté působí většinou po dobu dvou let v kulturních institucích, které se zaměřují na dialog s německo-jazyčnou a kulturní oblastí nebo se v této oblasti chtějí rozvíjet. Kulturní manažeři koncepčně a organizačně podporují hostitelskou instituci při realizaci konkrétních úkolů, na nichž organizace pracuje. Propojení hostitelské organizace s dalšími kulturními zařízeními, její koncepční rozvoj, získávání finančních prostředků, projektová práce a spolupráce s veřejností patří ke klíčovým úkolům kulturního manažera. Svou prací mají oslovovat zejména mladší generaci.

Kulturní manažeři absolvovali příslušný studijní obor a do hostitelské instituce s sebou přinášejí zkušenosti s projektovou prací a zpravidla též znalost hostitelské země i jejího jazyka. Souběžně se svou činností v hostitelské instituci se na základě pravidelných seminářů kvalifikují jako mladá generace vedoucích pracovníků na poli mezinárodní kulturní spolupráce.

Pro programový rok 2010/2011 (od 1. srpna 2010) hledá Gothe Insitut a Nadace Roberta Bosche zejména nové hostitelské instituce v České republice a Slovenské republice.                              

Podrobné informace o programu a podmínkách pro přihlášení hostitelských institucí naleznete na stránkách www.kulturmanager.net. V rámci setkání budou zodpovězeny jakékoli konkrétní dotazy související s podáním žádosti.

Kdy: 21. září 2009 od 14 do 17 hod.
Kde: Goethe-Institut Praha, Masarykovo nábřeží 32, Praha 1

Účast prosím potvrďte Martině Stejskalové (E: stejskalova@prag.goethe.org) do 17. září 2009.
(10.09.2009) ZDROJ: Goethe Institut Prague
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.