Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Creative Cities
Koncepce umění
Symposium Ostrava
Future City Jobs
Future City Game
Konference EU
Domů Calls Calls workshopy, semináře
TechSoup

Urban Space Budapest: Výzva pro studenty/ky vysokých uměleckých škol

Digitální laboratoř AVU je partnerem 10 denního workshopu Urban Space Budapest, jehož cílem je ve dnech 1 až 11. června 2011 prozkoumávat využití veřejného prostoru, zejména architektury ve spojení města a vody (řeka) a spolu s jejich vlastnostmi předělat městské panoráma. Do dílny Urban Space Budapest hledá studenty a studentky uměleckých oborů (malba, socha, intermédia, architektura, kresba, design, mediální komunikace, ale také pedagogiky a teorii ve vztahu k umění. Workshop je součástí projektu organizovaného Univerzitou Moholy-Nagy pro umění a design a neziskovou organizací MOME line.  Ten chce vytvořit mapu problematických míst/oblastí podél břehu Dunaje a vytvořit návrhy na obnovu vytipovaných míst v centru města. Uzávěrka pro zaslání přihlášek na workshop je 11. května 2011. 

Workshop chce jasně představit, že směr těchto budoucích změn silně závisí na našich současných postojích. Projekt bude realizován prostřednictvím spolupráce mezi evropskými organizacemi a odborníky z různých oborů.

Hledáme studenty a studentky ve věku 18-25 let, mluvící anglicky a studující jeden z uměleckých oborů (malba, socha, intermédia, architektura, kresba, design, mediální komunikace) nebo i pedagogiku a teorii ve vztahu k umění na jakékoliv vysoké škole v České republice, tak zašli své CV (strukturovaná text podoba na A4) a krátký motivační dopis (500 znaků) na adresu ticho333@gmail.com Pavel Tichoň a to do 11/05/2011 (23:59).

Okruh koordinátorů DigiLabu AVU vybere do 15/05/2011 4 studenty (2 dívky a 2 kluky), kteří budou vyzváni k účasti na mezinárodním workshopu v Budapešti mezi 1-11/06/2011. Organizátoři workshopu proplácí ubytování, stravování a 70% cestovních nákladů: Praha - Budapešť a zpět cca 1000 Kč.

Organizátorem projektu je Moholy-Nagy Univerzita umění a designu v Budapešti a nezisková organizace MOME line. Moholy-Nagy Univerzita umění a designu zaujímá v Maďarsku jedinečné místo ve vzdělávací rovině architektury, designu a médií. MOME line je nezisková organizace při Moholy-Nagy Univerzitě, která je dynamickým prostředníkem mezi školou a celou řadou veřejných iniciativ.

Úkolem projektu je vytvořit mapu problematických míst/oblastí podél břehu Dunaje. Kromě toho budou účastníci připravovat kampaň pro řešení těchto specifických problémů a vytvořit návrhy na obnovu těchto problematických míst v centru města. Účastníci budou používat kreativní nástroje pro přípravu jednotlivých map a kampaní a pro prezentaci svých nápadů.


Pavel Tichoň vedoucí a koordinátor projektu v České republice, doktorand Akademie výtvarných umění je nevyhraněným autorem, který se volně pohybuje mezi médií vizuálního umění. Ve své doktorandské práci se věnuje oblasti archeologie médií, v jehož středu zájmu je panorama a přidružené druhy imersivních forem.

 

(09.05.2011) ZDROJ: DigiLab Avu
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.