Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Creative Cities
Future City Game
Koncepce umění
Future City Jobs
Konference EU
Symposium Ostrava
Domů PodporaCeny, soutěže
TechSoup

Demokracie na videu - soutěž nejen pro filmaře

Internetovou soutěž "Demokracie na videu" pořádá Ministerstvo zahraničí USA ve spolupráci s partnerskými organizacemi.  Do soutěže se mohou přihlásit svůj snímek filmaři, demokratičtí aktivisté i lidé z celého světa. Hlavní cena pro autory vítězných snímků bude cesta do Washingtonu, New Yorku a Los Angeles, kde budou jejich filmy promítnuty na gala večeru, pořádaném Motion Picture Association of America, a kde se setkají se zástupci filmového a televizního průmyslu, vlády, tisku a nevládních organizací. Uzávěrka pro zasílání soutěžních snímků je 15. ledna 2009.
 

Přihlášené filmy musí být krátké (max. tři minuty) a dokončit větu: "Democracy is...".

Soutěžící filmy projdou předvýběrem porotou, která bude sledovat splnění soutěžních podmínek**. Všechna videa, která soutěžní podmínky splní, budou umístěna na webových stránkách http://www.videochallenge.america.gov/ a http://www.youtube.com/democracyvideochallenge

Nejlepší videa budou vybrána několikastupňově z celého světa, koneční vítězové šesti geografických regionů a anonymní kategorie*** budou zvoleni hlasováním na internetu.

Sedm vítězných snímků bude promítnuto na gala večeru, který uspořádá Motion Picture Association of America v USA v říjnu 2009. Šest regionálních vítězů pojede na cestu po Spojených státech: do Washingtonu, New Yorku a Los Angeles. Ve Washingtonu budou autoři vítězných filmů probírat téma demokracie se zástupci vlády, tisku a nevládních organizací.  V New Yorku a Los Angeles se návštěvníci zaměří na americký filmový a televizní průmysl, zúčastní se natáčení, setkají se s režiséry, filmovými techniky, agenty herců a odborníky na nová média a navštíví tématický park Universal Studios v Los Angeles.

Projekt je založen na spolupráci s partnery z oblasti vzdělávání (New York University Tisch School of the Arts/Tisch Asia, University of Southern California, School of Cinematic Arts/Red Sea Institute v Jordánsku), demokratických aktivit (Center for International Private Enterprise, International Republican Institute, National Democratic Institute), filmu (Directors Guild of America, Motion Picture Association of America) a s partnery z mládežnických organizací (International Youth Foundation).
** Podle soutěžních podmínek filmy mohou být dokumentární i hrané; nesmějí vybízet k násilí, obsahovat vulgární výrazy, pornografii a komerční reklamu. Videa musí být v angličtině nebo s anglickými titulky. Soutěžící musí být starší než 18 let.
***Soutěžící mohou z důvodů osobní bezpečnosti či s ohledem na specifické podmínky své země přihlásit snímky i anonymně.  V takovém případě však nemohou získat vítěznou cenu - cestu do USA.

Časový rozvrh:
15. září 2008 – 15. leden 2009:  Zasílání snímků do soutěže – umisťováni na YouTube
únor - březen 2009:  Semifinálový předvýběr nejlepších snímků
duben 2009:  Finálový výběr 21 nejlepších snímků soutěžní porotou
15. května – 15. června 2009:  Výběr vítězů ve světových regionech hlasováním veřejnosti online
červen 2009:  Vyhlášení sedmi vítězů (šesti geografických regionů a anonymní kategorie)
říjen 2009:  Cesta vítězů do Spojených států
 

Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.