Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Symposium Ostrava
Konference EU
Future City Jobs
Creative Cities
Future City Game
Koncepce umění
Domů ArtsInfoPerforming artsFestivaly, představení
TechSoup

Projekt Polka a valčík chce zlepšit kvalitu života v malé obci

Projektem s názvem Polka a valčík chce občanské sdružení Kokovice obnovit komunikaci mezi obyvateli malé středočeské obce Kokovice. Cílem projektu je při aktivní účasti co největšího počtu místních obyvatel vyvázat region z kulturní a sociální izolace, která ovlivňuje kvalitu zdejšího života, a zároveň rozvíjet přirozenou tvořivost dětí i dospělých. Součástí projektu je pořádání taneční soutěže Polka a valčík; jednodenního festivallu a workshopu belgických umělců Dobrý den - Goed nacht; pravidelných pohybových , divadelních  a hudebních dílen pro děti a secvičení divadelního představení. Projekt, který se uskuteční v průběhu roku 2009 a 2010 byl podpořen částkou 35 000 Kč z Nadace Via v rámci tzv. „menších komunitních grantů Poštovní spořitelny."

Druhý ročník taneční soutěže Polka a valčík o putovní pohár proběhl v červnu 2009 za doprovodu lokální kapely a s aktivní účastí místních obyvatel.

V červenci se bude konat jednodenní festival a workshop belgických umělců Dobrý den – Goed Dach aneb Belgičani ve Studiu Kokovice 4, kteří zde vytvoří ojedinělé site specific projekty. V další fázi projektu se belgičtí umělci zúčastní workshopu s místními podnikateli.

Od září 2009 až do května roku 2010 chce sdružení organizovat pravidelné pohybové, divadelní a hudební dílny pro místní děti a před Vánocemi s místními obyvateli nastudovat a posléze uvést představení Tři oříšky pro Popelku.

O  Kokovicích

Osada Kokovice je součástí obce Klobuky. Leží na rozhraní Středočeského a Ústeckého kraje. Má asi 100 obyvatel a rozlohu 606 ha. Obecní úřad je v Klobukách. Z historického hlediska byly Kokovice většinou samostatnou obcí.  Historie obce sahá do roku 1317, kdy jsou první zachované zprávy. Obec se rozvíjela bez zvláštních katastrof a válek, poklidně, v souladu s rozvojem celé země. V obci nejsou žádné významější památky, až na dva státem chráněné stromy. Jediný, kdo obec svým způsobem proslavil je básník Karel Toman (vlastním jménem  Antonín Bernášek), který se zde narodil.                         

Zdroj: http://www.kokovice.eu

(23.06.2009) ZDROJ: Nadace Via
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.