Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Konference EU
Koncepce umění
Creative Cities
Future City Game
Future City Jobs
Symposium Ostrava
Domů Burza
TechSoup

Ministerstvo kultury vyhlašuje výběrová řízení na post ředitele Národního technického muzea a České filharmonie

Ministerstvo kultury vypisuje urychlené výběrové řízení na post ředitele Národního technického muzea s uzávěrkou 15. září 2010.  Zároveň Ministerstvo kultury vyhlašuje výběrové řízení na post ředitele České filharmonie, do kterého mohou zájemci zasílat nabídky do 30. září 2010.  Tisková zpráva Ministerstva kultury zároveň uvádí na pravou míru informační šum, který vznikl okolo dalšího možného výběrového řízení v "nejmenované příspěvkové organizaci".
Vedení ministerstva kultury se rozhodlo vypsat urychlené výběrové řízení na post ředitele Národního technického muzea. „Vzhledem k dlouhotrvající neutěšené situaci v Národním technickém muzeu chce nové vedení ministerstva kultury obsadit post ředitele co možná nejdříve. Zájemce proto žádáme, aby přihlášky do výběrového řízení zaslali na MK nejpozději do 15. září,“ řekl tajemník ministra kultury Stanislav Brunclík.
Ministr kultury Jiří Besser přitom nemá obavy, že by relativně krátká doba pro podání přihlášek mohla ohrozit počet a kvalitu zájemců o post ředitele NTM. „Mám už signály, že kroky, které v současné době podnikáme, mají velmi pozitivní dopad u odborné veřejnosti. Zájemců o práci v nových podmínkách, které se snažíme v příspěvkových organizacích vytvářet, by mohlo být naopak více než dříve. Já v to pevně věřím,“ dodal ministr Besser.

Vedení ministerstva kultury zároveň vyhlašuje výběrové řízení na post ředitele České filharmonie. „V tomto případě nespěcháme tolik, ale přesto žádáme zájemce, aby se přihlásili nejpozději do konce září,“ doplnil Brunclík. „Nechci se opakovat, ale i v tomto případě už víme o lidech, kteří by měli výběrovému řízení zajistit slušnou úroveň. Nároky jsou ostatně vysoké. Cílem mým a nejbližších spolupracovníků je vrátit Českou filharmonii do úzké evropské špičky, kam toto těleso historicky patří,“ řekl ministr kultury Jiří Besser.

Ministr kultury Jiří Besser původně zvažoval, že současně vypíše i třetí výběrové řízení na post ředitele nejmenované příspěvkové organizace. Po poradě s nejužším vedením ministerstva však svůj záměr změnil a další uvažované výběrové řízení bude vypsáno později. „Tou uvažovanou příspěvkovou organizací nebyla ani Národní galerie, ani Národní knihovna,“ uvedl na pravou míru informace některých médií tajemník Brunclík. Spekulace odstartoval článek na webových stránkách veřejnoprávního Českého rozhlasu – rádia Česko, kterému ministr kultury Jiří Besser poskytl obsáhlý rozhovor. V něm sice připustil vypsání tří výběrových řízení, ovšem neupřesnil, kterých ředitelů příspěvkových organizací by se měla konkrétně týkat. Při redakčním zpracování rozhovoru pro webové stránky rádia Česko však došlo k nepochopitelnému novinářskému pochybení. Ministrovi Besserovi byl připsán výrok, že aktuálně vypisuje výběrové řízení mimo jiné i na post generálního ředitele Národní galerie. „Nic takového ministr prokazatelně neřekl a opravdu to není na pořadu dne. Teď jsme dali dohromady odbornou skupinu, která má připravit podklady pro vypsání výběrového řízení na post ředitele NG a teprve až se odborníci dohodnou jakým směrem by se měla NG po éře profesora Knížáka ubírat, můžeme vypsat výběrové řízení,“ vysvětlil Brunclík. „Redaktoři rádia si zřejmě špatně poskládali některé informace a dali mi do úst něco, co jsem neřekl. Může se to stát, ale trochu nám takové nepřesnosti komplikují život,“ dodal ministr kultury Jiří Besser.
Podmínky výběrových řízení 


 



(31.08.2010) ZDROJ: Ministerstvo kultury ČR
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.