Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Future City Game
Future City Jobs
Koncepce umění
Konference EU
Creative Cities
Symposium Ostrava
Domů Burza
TechSoup

NoLab - nabídka ke spolupráci

Experimentální prostor Roxy / NoD nabízí veřejnosti k využití počítačovou místnost a infrastrukturu LAB, kterou v rámci dramaturgické sekce NoLab provozuje v Dlouhé 33 v Praze 1. Místnost může být využita pro dílny, semináře, setkání, prezentace a další aktivity související s posláním NoD jako otevřeného komunikačního prostoru pro setkávání různých uměleckých žánrů, reflexi aktuálních společenských a politických témat a aplikaci a šíření svobodného softwaru (open source).

Experimentální prostor Roxy / NoD provozuje v rámci dramaturgické sekce NoLab v Dlouhé ulici 33 v Praze 1 program, místnost a infrastrukturu LAB zaměřenou na práci s počítači, rozšiřování znalostí a dovedností, které poskytují komunikační a informační technologie a na jejich využití pro uměleckou a komunitní práci.

Vybavenou místnost nabízíme také dalším uživatelům  pro dílny, semináře, setkání, prezentace a další aktivity, související s posláním NoD jako otevřeného komunikačního prostoru pro setkávání různých uměleckých žánrů, reflexi aktuálních společenských a politických témat a aplikaci a šíření svobodného softwaru (open source).

Základní vybavení místnosti (o rozloze 30 m2):
· šest počítačů PC - Pentium 2 2x400Mhz, 128MB ram, OS GNU/Linux Gentoo distribuce, zvuková karta, síťová karta
· jedna Mac stanice - MAC g3 350Mhz 320 MB ram, MacosX
· wifi internetové připojení (11Mbps)
· stoly, židle
· projektor

Je možné přinést si vlastní vybavení. Kapacita místnosti je maximálně 20 lidí.

V rámci LABu přispívá NoD k rozšíření počítačové gramotnosti veřejnosti, propagaci alternativního přístupu k software a myšlenky Creative Commons. Gnu/Linux a další *nix systémy se začínají využívat jako zajímavá alternativa komerčním softwarům a jejich znalost může být výhodou pro každého. Pro skupiny můžeme připravit školení použití Linuxu a dalších svobodných kancelářských a multimediálních programů. Ve spolupráci s asociací MLOK a rádiem Lemurie nabízíme také školení pro ty, kteří se chtějí dozvědět více o editaci zvuku, obrazu, programování, připojení na nekomerční internetovou síť, vysílání po internetu, interaktivních prvcích, redakčních systémech, apod.

Vašim multimediálním projektům vzniklým na půdě LABu můžeme v rámci dramaturgické sekce NoLab (multimediální pořady, komponované večery, hudba) nabídnout možnost veřejné prezentace v NoD či další spolupráce.

Vzhledem k mezinárodnímu rozměru dramaturgie NoD nabízíme prostor LAB také pro setkávání menšinových komunit a iniciativ zabývající se multikulturalismem, globální výchovou, rozvojovou spoluprací a aktuálními mezinárodními tématy vůbec. 

Konkrétní program a nabídka využití LABu na stránkách www.roxy.cz (připravuje se)

V případě zájmu o využití LABu se prosím obraťte na dramaturgyni NoLab, Zuzanu Dudovou,  zuzana@roxy.cz

Experimentální prostor Roxy/NoD
Zuzana Dudová
dramaturgie NoLab
zuzana@roxy.cz
+420-224826296

Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.