Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Future City Jobs
Creative Cities
Koncepce umění
Future City Game
Konference EU
Symposium Ostrava
Domů Management
TechSoup

Pražský HUB prostor pro spolupráci, inovaci a sociální podnikání otevřen

Praha se zařadila na globální mapu více než 20ti světových měst (Londýn, Amsterdam, Berlín, Sao Paulo, Johannesurg, Berkely, Oaxaca, etc.), v nichž najdete takzvaný HUB neboli prostor pro spolupráci, inovaci a sociální podnikání. HUB na Smíchově  byl v úterý 15. června 2010 uveden do provozu a členům je otevřen od 8:30 do 18:30 od pondělí do pátku. HUB nabízí kombinaci plně vybavené kanceláře, internetové kavárny a podnikatelského ikubátoru.  Naším společným snem je místo se skvělou pracovní atmosférou, kde se inovativní nápady budou měnit v reálné projekty a kde se budou pořádat zajímavé akce, říká Petr Vítek, jeden ze čtveřice mladých zakladatelů. Členem HUBu je možné se stát za tarif 300 Kč a to pokud v prostoru HUBu trávíte 5 hodin měsíčně. Neomezené členství je nabízeno za 3 600 Kč měsíčně. K dispozici je také pronájem zasedacích místností či umístění sídla firmy.

Hub je pracovní a společenský prostor, kde můžete sdílet kancelář s ostatními, realizovat své nápady, setkávat se i v klidu pracovat.

Hub sdružuje výhody plně vybavené kanceláře, internetové kavárny a podnikatelského inkubátoru.

Hub zprostředkovává sdílení znalostí, zkušeností, kontaktů a pomáhá získávat kapitál pro sociální, ekologické a další podnikatelské aktivity.

Hub nabízí flexibilní klubové členství, možnost pronájmu zasedaček, lokalizaci sídla firmy a napojení na Hub komunitu ve 20 městech po světě.

V prezentaci pražského Hubu odvolávající se na data Hubu Londýn se uvádí, že takto komunitně sdílený prostor -  nejen pracovní - vyprodukoval do roku 2007 1378 podpořených projektů, a předpokládá, že do roku 2015 jich bude 11 400 (v celostvětové síti měst), 72% členů Hubu spolupracuje na svých projektech s ostatními členy, 98% členů Hubu říká, že Hub zvýšil jejich kvalitu života. Platforma Hubu poskytuje za několik set korun měsíčně přístup ke zdrojům a nástrojům, 20% zaměstnanců Hubu tvoří marginalizovaní mladí lidé a v neposlední řadě  1% hodin odpracovaných členy Hubu bude každý rok věnováno dobrovolný aktivitám ve prospěch života komunity či životního prostředí. 

Více v prezentaci zde

Kontakt:

Drtinova 10, Praha 5

Členství a rezervace zasedaček
Membership and meeting rooms booking

Marie Nováková
+420736687022

Iva Nevečeřalová
+420732336535

Akce, partnerství, pronájem celého prostoru
Events, partnerships, whole space booking

Jana Friedrichová
+420722622450

Co znamená hub?

Slovo hub se překládá jako střed či náboj (kola), jádro, hlava nebo razník v přeneseném významu pak osa dění, střed pohybu.

V počítačové terminologii hub - ethernetový hub nebo pouze hub - česky rozbočovač, je aktivní prvek počítačové sítě, který umožňuje její větvení a je základem sítí s hvězdicovou topologií.

(15.06.2010) ZDROJ: Hub Praha
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.