Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Future City Jobs
Future City Game
Konference EU
Creative Cities
Symposium Ostrava
Koncepce umění
Domů Kreativní města
TechSoup

Evropská premiéra publikace Breaktrhough Cities proběhne v Praze

Slavnostní představení publikace Breakthrough Cities, pořádá v Praze British Council dne 11. června 2009 pod záštitou pražského primátora Pavla Béma. Publikace Young Foundation, na které se podíleli Charles Leadbeater a Geoff Mulgan poskytuje unikátní návod na to, jak města mohou bojovat se společenskými problémy prostřednictvím kreativity a vědomostí. Při uvedení knihy, která vychází v rámci projektu Creative Cities promluví ředitel British Councilu Nigel Bellingham, spoluautor publikace Rushanara Ali,  dánská sociální inovátorka Kathrine Overgaard Rasmussen, ředitelka ProCulture/Otevřené společnosti o.p.s. Marta Smolíková. Publikace bude od 11. června zdarma ke stažení.

Breakthrough Cities je jedinečným zdrojem informací pro kohokoli, kdo se pohybuje ve sféře místní politiky, například pro tvůrce legislativy, konzultanty, státní úředníky, odborníky z oblasti kultury, vzdělávání, neziskových organizací, ale i pro ty, kteří mají zájem na zlepšení života ve městě. Představení publikace Breakthrough Cities v Praze je první v sérii veřejných diskuzí, které se uskuteční v dalších 15 evropských zemích. Představení této publikace proběhne ve stejnou dobu i online na http://creativecities.britishcouncil.org a od 11.června ji zde bude možné stáhnout zdarma.

ÚČASTNÍCI:

  • Pavel Bém, primátor hlavního města Prahy
  • Nigel Bellingham, ředitel British Council v České republice a ředitel projektu Creative Cities
  • Rushanara Ali, zástupce ředitele, The Young Foundation, Velká Británie
  • Kathrine Overgaard Rasmussen, sociální inovátorka, Dánsko
  • Marta Smolíková, ředitelka Otevřené Společnosti, o.p.s./ ProCulture

Slavnostní předstvení publikace Breakthrough Cities v Evropě proběhne pod záštitou MUDR. Pavla Béma, primátora hl. m. Prahy  ve čtvrtek, 11. června 2009 v 15 hodin na Mariánském náměstí 1, Praha 1  (vchod z pravého podloubí budovy Městské knihovny v Praze) 

Po oficiálním představení publikace jste srdečně zváni na neformální diskuzi při číši vína.

Potvrďte, prosím, svou účast Michaele Šefčíkové, michaela.sefcikova@britishcouncil.cz,T: 725 794 241

O AUTORECH
Společnost The Young Foundation je centrum pro sociální inovaci se sídlem v Londýně, která slaví úspěch v oblasti zakládání nových společností, jak veřejných, tak soukromých či neziskových, a v oblasti vytváření vlivných strategií. Její ředitel Geoff Mulgan pracoval na různých postech britské vlády, například na postu ředitele Vládního oddělení pro strategii a ředitele pro politické záležitosti Kanceláře ministerského předsedy. Svou kariéru zahájil na úrovni lokální politiky v Londýně, kde vytvářel pilotní strategie na podporu kreativního průmyslu, sloužící jako příklady dobré praxe ve světě.

O BRITISH COUNCIL
British Council je mezinárodní vzdělávací a kulturní organizace. Zabývá se projekty z oblasti kreativní a znalostní ekonomiky, mezikulturního dialogu a změn klimatu. S našimi programy přijde ročně do styku 112 milionů lidí ve Velké Británii a dalších zemích a teritorií světa. V České republice máme pobočky v Praze a Brně a spolupracujeme s našimi partnery na projektech a akcích po celé České republice.

O PROJEKTU KREATIVNÍ MĚSTA
Kreativní města je mezinárodní projekt vytvořený a vedený British Council. Jeho podstatou je sdílení zkušeností v rámci v oblasti kreativity, podnikání a inovace za účelem zlepšování kvality života lidí, tak aby byla města lepším místem pro život. British Council spolupracuje na tomto projektu s mnoha městy a organizacemi aktivními v rozvoji inovačních přístupů. Hlavní partneři projektu v České republice jsou Otevřená společnost o.p.s./ProCulture a Centrum pro komunitní práci západní Čechy.

 

(05.06.2009) ZDROJ: British Council Praha
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.