Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Future City Game
Symposium Ostrava
Koncepce umění
Future City Jobs
Konference EU
Creative Cities
Domů Kreativní města
TechSoup

Vznikající Art Hub B40 otevře 4. listopadu v Praze

Veřejnosti se poprvé otevírají prostory nového uměleckého centra B40 art hub v pražské Bělehradské ulici na Vinohradech dne 4. listopadu 2011. Po Prague Hub na pražském Smíchově otevřeném v červnu 2010 v areálu tiskárny Svoboda jde o další pražský "hubující" prostor profilovaný tentokrát v oblasti umění, který si co-workingové protředí The Hub bere za svůj vzor. Art hub B40 nabídne nejen kanceláře, ale také hudební studia či ateliéry. Za B40 stojí Jan Kistanov, zakladatel labelu F341, hudební promotér a tvůrce slam poetry. B40 Art Hub otevře Reality show party techno-popem inspirovaní DUROPU ve společnosti výběru z české progresivní elektroniky Magpie a dj Mr. Moustache.

Duropu v roce 2008 zformovala dvojice Soňa Tichá a Šimon Holý a jejich techno-pop záhy přesáhl hranice Prahy a začali se objevovat po parties v celé republice. “Duropu je vlastně japonská verze slova drop. Má to znamenat něco jako bonbon. Je to z jedné japonské písničky od skupiny Perfume, takovým naším vzorem je Yasutaka Nakata, který je producentem právě Perfume, Capsule či Meg,” říká Soňa.

Duo se v Praze především proslavilo svými tematickými parties - za všechny jmenujme VIP party, Japanese a další. A tentokrát přichází s novým konceptem REALITY SHOW.“Bude to dost natvrdo, všude kamery a rozhodně se nic neskryje” směje se Šimon a nechce prozradit víc.

DUROPU Reality show party se bude konat v nově vznikajícím uměleckém centru B40 art hub v bývalé montovně aut na Bělehradské 40 na rozhraní pražských Vinohrad a Nuslí. Za celým projektem stojí Jan Kistanov, zakladatel labelu F341 a hudební promotér (spolupracuje například s neo-hiphopovými WWW či slovenskými Ink Midget & Pjoni) přibližuje proč právě “art hub”: “B40 nebude pouze hudebním klubem a galerií, ale v prvním patře vzniká i co-workingové centrum po vzoru The Hub, ve kterém se sejdou jak kanceláře, tak hudební studia či ateliéry.” Na Bělehradské se tak v budoucnu budou potkávat například hudebník Ondřej “Sifon” Anděra,
výtvarník Luboš Typlt, jehož výstavou 11.11.2011 se i provoz B40 oficiálně zahajuje nebo redakce Fřesh Fľesh Mag.

Koncert začíná ve 20 hodin, vstupné je  studentské 120,- (first fifty drinks free).  

Více informací a novinářské akreditace u:

Adam Ondráček
B40 art hub / public relations & press

Ph.: 00420 732 967 387

mail: adam@f341.cz

http://b40arthub.tumblr.com/

 

(31.10.2011) ZDROJ: B40 Art hub
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.