Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Future City Jobs
Konference EU
Future City Game
Symposium Ostrava
Creative Cities
Koncepce umění
TechSoup

Plzeň 2015: Hledáme plzeňské ikony z řad inovátorů, průkopníků a podnikatelů

Ve třetím ročníku ankety Plzeňské ikony, tentokrát s podtitulem Inovátoři, průkopníci a podnikatelé, hledá Plzeň podnikavé dobrodruhy, hrdiny a vynálezce současnosti, kteří se vydali se po neznámých stezkách, překonali nebezpečí, rizika i překážky. Přišli s něčím novým, čemu okolí moc nedůvěřovalo. Možná, že na něčem dlouho a trpělivě pracovali, aby něco zlepšili nebo vytvořili. V každém případě to bylo nové a odvážné. Inovátorem či průkopníkem může být muž i žena, může být velmi mladý anebo také už mít svůj věk. Možná někoho takového znáte, kdo se nebál žít svůj sen a jít za ním. Kdo přinesl do města, do své práce anebo do svého okolí či rodiny něco nového, co by tu bez něj/ní nebylo. Možná z ničeho vybudoval prosperující firmu, založil školu nebo úctyhodnou tradici. Nominováni mohou být ženy i muži. 
Ambicí projektu je každý rok vybrat 10 plzeňských ikon, které budou společně v roce 2015 prezentovány v Bruselu jako tváře Plzně. Cílem je upozornit Plzeňany na to, jak zajímaví a inspirativní lidé kolem nich žijí a kdo se může stát v jejich životě pozitivním vzorem.
 
Projekt Plzeňské ikony, který je součástí projektu Plzeň 2015, probíhá pod záštitou primátora města Plzně Martina Baxy. Autory idey projektu jsou Denisa Haubertová a Herbert Slavík, který je také autorem portrétů zvolených ikon.
 
Primátor Martin Baxa k projektu uvedl: „Uspěchanost se stává realitou našeho života, ale někteří z nás se dokázali zastavit a zamyslet se nad tím, jací vzácní a významní lidé žijí mezi námi. Není jich málo. Nechejme se inspirovat jejich životem, cestou, kterou si zvolili“.
 
Nominovat můžete na stránce http://www.plzenskeikony.eu/nominace.php 
 

(26.06.2012) ZDROJ: Plzeň 2015
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.