Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Future City Jobs
Koncepce umění
Creative Cities
Symposium Ostrava
Future City Game
Konference EU
Domů PodporaCeny, soutěže
TechSoup

DILIA - podpora studentských inscenačních projektů

Divadelní grant DILIA na podporu inscenačních projektů studentů uměleckých škol a filozofických fakult s důrazem na původní tvorbu je určen pro studentské projekty vysokých uměleckých škol (DiFA JAMU Brno a DAMU Praha) a filosofických fakult (FF MU Brno, FF UK Praha, FF UP Olomouc). Žádosti je třeba odevzdat do 30. listopadu 2006 na následující kalendářní rok.

Divadelní grant DILIA - pro podporu inscenačních projektů studentů uměleckých škol a filozofických fakult s důrazem na původní tvorbu.

    * Grant je určen pro studentské projekty vysokých uměleckých škol (DiFA JAMU Brno a DAMU Praha) a filosofických fakult (FF MU Brno, FF UK Praha, FF UP Olomouc).
    * Studentským projektem se rozumí takový, jehož hlavní inscenační tým (režie, scénografie, úprava atd.) je tvořen pouze studenty. Podpora je zaměřena zejména na scénická čtení a inscenace původních českých textů či dosud neuvedených překladů zahraničních her. O grant se mohou ucházet jak projekty vytvořené v rámci školní výuky, tak projekty vytvořené na základě vlastní iniciativy studentů.
    * Žádost o grant podává přímo student (sám autor, produkční ...). Autor projektu (kolektiv) musí být v době podání žádosti řádným studujícím jedné z výše uvedených fakult.
    * Žádost o grant musí obsahovat:
          o popis projektu – název projektu, autoři, inscenační tým, koncepce projektu, předpokládaná doba uvádění, přínos projektu (max. 2 strany A4)
          o rozpočet projektu
          o potvrzení školy, že případné finanční prostředky z grantu DILIA budou vyúčtovány prostřednictvím dotyčné školy. (Vzor potvrzení zde.)
    * Žádost musí být odevzdána ve dvou kopiích na adresu Divadelní oddělení DILIA, Krátkého 1, Praha 9, 193 00 + 1x elektronicky na e-mail: spalova@dilia.cz
    * Projekty hodnotí komise složená ze zástupců DILIA.
    * Grant se poskytuje na projekty uskutečněné v následujícím kalendářním roce, žádosti o grant musí být podány na adresu vyhlašovatele grantu nejpozději do 30. listopadu předchozího roku. Grantová komise rozhodne nejpozději do deseti dnů od uzávěrky žádostí o přidělených částkách úspěšným žadatelům. Úspěšní žadatelé získají finanční prostředky do 21 dnů od podpisu smlouvy.

Více informací na spalova@dilia.cz

(13.10.2006) ZDROJ: DILIA
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.