Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Future City Jobs
Creative Cities
Future City Game
Koncepce umění
Symposium Ostrava
Konference EU
Domů PodporaGranty, dotace - EU, stát, kraje
TechSoup

MKČR: vyhlášení výběrového řízení v oblasti kinematografie a médií na rok 2012

Ministerstvo kultury ČR, odbor médií a audiovize vyhlašuje výběrové dotační řízení v oblasti kinematografie a médií pro rok 2012. Dotace jsou poskytovány v sedmi tématických okruzích, mezi něž patří například festivaly, přehlídky a výstavy v oblasti kinematografie a médií; semináře a workshopy; odborná periodika a neperiodické publikace; dětaká mediální a audiovizuální tvorba a další. Žádat o dotaci mohou právnické a fyzické osoby poskytující služby v oblasti kultury. Uzávěrka dotačního řízení je 31. října 2011. 

 

Dotace jsou poskytovány v těchto okruzích:
1. Festivaly, přehlídky a výstavy v oblasti kinematografie a médií
Dotace je určena organizátorům festivalů, přehlídek  a výstav veřejně prospěšného charakteru zaměřených na prezentaci mediální a audiovizuální tvorby.

2. Semináře, workshopy
Dotace je určena organizátorům seminářů, workshopů a školení šířících odborné znalosti z oblasti médií, audiovize,  kinematografie, filmového průmyslu a práv duševního vlastnictví.

3. Odborná periodika a neperiodické publikace

Dotace je určena vydavatelům periodických i neperiodických publikací přispívajících k šíření informací a odborných znalostí z mediální a audiovizuální oblasti.

4. Dětská mediální a audiovizuální tvorba, výchova dětí a mládeže v oblasti audiovizuální  kultury a vzdělávání pedagogů v oblasti médií a audiovizuálním sektoru

Dotace je určena na podporu projektů zaměřených na mediální tvorbu dětí a mládeže, jejich výchovu k mediální kultuře a na vzdělávání pedagogů v této oblasti.

5. Projekty propagující českou kinematografii, audiovizuální a mediální oblast v zahraničí
Dotace je určena na podporu projektů propagujících českou audiovizuální tvorbu v zahraničí.

6. Projekty zabývající se ochranou práv duševního vlastnictví a bojem proti pirátství

Dotace je určena na podporu propagace a pořádání vzdělávacích a prezentačních akcí v oblasti práv duševního vlastnictví a ochrany práv k audiovizuálním dílům, záznamům a TV vysílání.

7. Zpřístupňování kulturního dědictví

Dotace je určena na rozvoj projektů zabývajících se z koncepčního hlediska digitalizací a katalogizací filmového dědictví.

 

Žadatel zašle žádost o poskytnutí dotace spolu s popisem projektu a dokumenty podle písm. b), c), d), které nesmí být starší tří měsíců, na adresu: Ministerstvo kultury, Odbor médií a audiovize, P.B. 74, Maltézské náměstí 1, 118 11 Praha 1 - Malá Strana do 31. října 2011 nebo osobně doručí do podatelny Ministerstva kultury do 31. října 2011 do 15.00 hodin.
 

Případné dotazy týkající se výběrového dotačního řízení v oblasti kinematografie a médií zodpoví MgA. Olga Raitoralová – tel. 257 085 342, e-mail: olga.raitoralova@mkcr.cz .

Dotazy týkající se vyúčtování, změny rozhodnutí, zprávy o čerpání dotace apod. zodpoví ing. Lenka Petráňová – tel. 257 085 386, e-mail: lenka.petranova@mkcr.cz .

Související dokumenty:

Vyhlášení výběrového řízení

Žádost o dotaci

(12.09.2011) ZDROJ: MKCR
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.