Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Konference EU
Future City Game
Koncepce umění
Creative Cities
Symposium Ostrava
Future City Jobs
Domů PodporaNadační příspěvky
TechSoup

Do konce června mohou mladí lidé získat finanční podporu pro projekty rozvoje kultury

Už jen několik dní mají mladí lidé ve věku 16-26 let možnost přihlásit své dobrovolnické projekty do programu Make a Connection -- Připoj se a získat na ně až 50.000 Kč. Již sedmý ročník tohoto úspěšného programu nabízí mladým lidem opět možnost získat finanční podporu na jejich vlastní dobročinné, komunitní projekty. Program v České republice realizuje Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS) ve spolupráci a za podpory společností Nokia a nadace International Youth Foundation (IYF). Cílem programu je podporovat vlastní projekty mladých lidí a pomoci jim v dalším vzdělávání a získávání důležitých životních dovedností a zkušeností. Uzávěrka předkládání žádostí je 30. června 2008.
Zájemci o účast v programu z řad mládeže musí svůj projekt přihlásit nejpozději do 30. června 2008. Poté bude následovat vyhodnocení projektových návrhů. Realizace projektů, kterým bude udělena finanční podpora, bude probíhat od září 2008 do března 2009. Veškeré informace o účasti v programu včetně formuláře přihlášky projektu (žádosti o grant) jsou k dispozici na www.pripojse.cz.

V letošním roce program "Make a Connection -- Připoj se" rozšiřuje svou působnost do celé České republiky a současně zvyšuje věkový limit pro uchazeče z řad mladých lidí. Zatímco v loňském roce se do programu mohli zapojit pouze dobrovolníci ve věku od 16 do 24 let v pěti krajích ČR, letos se tak do programu mohou přihlásit mladí lidé ve věku od 16 do 26 let z celé České republiky.

"Základní filozofie programu zůstává stále stejná," říká Hana Šilhánová, ředitelka NROS. "Chceme podporovat dobré nápady iniciované mladými lidmi a pomáhat jim v rozvíjení dovedností, které jsou důležité pro život."

Na projekty mladých lidí je v roce 2008 vyhrazena částka ve výši 3 milionů Kč. Aby dobrovolníci získali na svůj projekt až 50 000 Kč, musí se zaměřit na zlepšení svého okolí, komunity, v níž žijí. A je jedno, jestli svou energii věnují do projektů na ochranu životního prostředí, pomoc handicapovanému spolužákovi nebo třeba rozvoji kultury. Kromě finančních prostředků na realizaci projektů absolvují mladí lidé, jejichž projekty získají finanční podporu, také několikadenní školení, kde se naučí, jak své projekty řídit, jak komunikovat v rámci projektového týmu a mnoho dalšího.
 
"Mladí účastníci školení pak budou navíc své zkušenosti a vědomosti předávat dál formou výuky svých vrstevníků a kolegů, členů projektového týmu, což považuji za fantastickou věc." říká Šilhanová.

K dnešnímu dni bylo z programu "Make a Connection - Připoj se" podpořeno více než 400 dobrovolnických projektů mladých lidí, na kterých se přímo podílelo na 3300 dobrovolníků. Tyto projekty pozitivním způsobem ovlivnily život bezmála 180 tisíc lidí. Na základě těchto vynikajících výsledků se společnost Nokia rozhodla pokračovat ve své podpoře a v partnerství s NROS, a bude tak aktivity mladých dobrovolníků v ČR rozvíjet v období dalších tří let.
 
Kontakt & odkazy

Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS)
adresa: Jelení 196/15, 118 00 Praha 1
Tel.: + 420 227 217 254 nebo +420 227 217 255
Fax.: + 420 227 217 217
mobil: +420 733 264 245 (v pracovní dny od 10:00 do 17:00)
E-mail: pripojse@nros.cz
 
Kontaktní osoby: Anna Kačabová a Michaela Neumannová

 

Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.