Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Symposium Ostrava
Creative Cities
Future City Jobs
Konference EU
Future City Game
Koncepce umění
Domů PodporaNadační příspěvky
TechSoup

Program Gulliver Connect 2009

Středoevropská nadace (Slovensko) ve spolupráci s KulturKontakt (Rakousko) a Felix Meritis Foundation (Nizozemí) v roce 2009 nabízejí možnost krátkodobé praxe v uměleckých organizacích zemí střední a východní Evropy. Díky rozsáhlé síti evropských i mimoevropských organizací různého zaměření mají mladí profesionálové příležitost získat nové odborné dovednosti i nové kontakty pro budoucí spolupráci. Program je určený odborníkům s 2-3 letou praxí v oblasti divadla, hudby, tance, výtvarného umění, médií, managementu kultury, filmu, stejně jako v oblasti rozvoje a organizaci kultury na místní a regionální úrovni, kteří chtějí dodat své práci mezinárodní rozmě. Účastníkům programu bude poskytnuté stipendium približně ve výšce 1 500 EUR na pokrytí cestovních nákladů a výdajů po dobu pobytu (ubytování a strava). Jednotlivé pobyty by mali trvať 3 až 6 týdnů. Uzávěrka předkládání žádostí do 15. prosince 2008.
Od roku 1997 podporuje program Gulliver Connect medzinárodnú spoluprácu medzi profesionálmi v oblasti umenia a kultúry. Gulliver Connect združuje rozsiahlu sieť európskych a mimoeurópskych kultúrnych organizácií rôzneho zamerania. V rámci programu majú talentovaní mladí ľudia jedinečnú šancu počas niekoľkých týždňov pracovať v jednej z mnohých hostiteľských organizácii. Zúčastneným kultúrnym organizáciám tak vzniká možnosť získať hodnotných partnerov pre budúcu spoluprácu.

Cieľom projektu je pomoc mladým profesionálom v získavaní nových odborných skúseností a podpora nových foriem medzinárodnej spolupráce. Spoznanie spôsobu práce toho druhého bude prospešné tak pre účastníka praxe, ako aj pre hostiteľskú organizáciu. Ďalším prínosom účasti na programe bude výmena informácií, skúseností a nápadov a nadviazanie rozsiahlych profesionálnych kontaktov.

Prostredníctvom vytvárania dynamickej siete organizácii a jednotlivcov prináša program Gulliver Connect novú dimenziu do spoločenského, umeleckého a kultúrneho vývoja Európy a krajín za jej hranicami. Zároveň je akýmsi odrazovým mostíkom budúcej spolupráce v oblasti umenia. Partnerom Stredoeurópskej nadácie v projekte Gulliver Connect je Západoslovenská energetika, a.s.

Výzva na podávanie prihlášok 2009

Nová výzva je určená uchádzačom o pracovný pobyt a organizáciám, ktoré im chcú ponúknuť možnosť krátkodobej praxe. Programu sa môžu zúčastniť uchádzači a organizácie z týchto krajín: Albánsko, Arménsko, Azerbajdžan, Bielorusko, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Chorvátsko, Česká republika, Čierna Hora, Estónsko, Gruzínsko, Litva, Lotyšsko, Macedónsko, Maďarsko, Moldavsko, Poľsko, Rakúsko, Rumunsko, Rusko, Srbsko, Slovensko, Slovinsko a Ukrajina.
(03.11.2008) ZDROJ: Institut dokumentárního filmu
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.