Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Konference EU
Future City Game
Symposium Ostrava
Creative Cities
Koncepce umění
Future City Jobs
Domů PodporaStipendia, rezidence
TechSoup

Ministerstvo kultury vyhlašuje Program poskytování příspěvků na tvůrčí nebo studijní účely v oblasti profesionálního umění

Odbor umění a knihoven Ministerstva kultury vyhlašuje Program poskytování příspěvků na tvůrčí nebo studijní účely v oblasti profesionálního umění – literatury, hudby, divadla, tance, výtvarného umění a architektury. Termíny uzávěrek pro příjem žádostí v roce 2008 jsou 15. března a 30. června.

Program je určen fyzickým osobám, zejména autorům nebo výkonným umělcům, při tvorbě a vzniku autorských děl a uměleckých výkonů, ale také jiným odborným pracovníkům při umělecké a odborné tvorbě nebo při získávání zkušeností a podkladů pro další uměleckou, vědeckou a jinou odbornou činnost v oblasti kultury. Žadatel nesmí být žákem střední školy nebo konzervatoře nebo studentem vyšší odborné školy nebo vysoké školy; žadatel o stipendium na studijní účely nesmí být v roce poskytnutí stipendia starší 35 let.

V rámci programu je možno získat  příspěvek na tvůrčí činnost nebo tvůrčí pobyt v tuzemsku či v zahraničí v délce od 6 měsíců do 2 let s možností prodloužení nejdéle o 1 rok, jejichž výsledkem je vytvoření uměleckého díla. Studijní stipendium je příspěvkem na studijní pobyt v délce nejméně 1 měsíce u významného tuzemského či zahraničního uměleckého, vědeckého nebo jiného specializovaného pracoviště, jehož výsledkem je získání zkušeností a podkladů pro další uměleckou, vědeckou nebo jinou odbornou činnost, případně nastudování nebo vytvoření díla.

Žádost o stipendium je třeba poskytovateli předložit v písemné i elektronické podobě na předepsaném formuláři včetně všech povinných příloh (podrobný popis projektu, rozpočet projektu, přehled dosavadní umělecké nebo odborné činnosti žadatele, v případě žádosti o stipendium na studijní účely je nutno přiložit nabídku a podmínky pracoviště, u něhož se má studijní pobyt uskutečnit)

Termíny uzávěrek pro příjem žádostí v roce 2008 jsou 15. března a 30. června. Bližší informace zájemci najdou na webových stránkách ministerstva http://www.mkcr.cz/scripts/detail.php?id=2380 .

(07.02.2008) ZDROJ: Ministerstvo kultury ČR
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.