Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Creative Cities
Future City Game
Future City Jobs
Koncepce umění
Symposium Ostrava
Konference EU
Domů Calls Calls workshopy, semináře
TechSoup

8 dní do uzávěrky East European Fora

Již devátý ročník East European Fora, největšího setkání východoevropských dokumentaristů s významnými evropskými televizními producenty, distributory, buyery a zástupci filmových fondů, se uskuteční na přelomu října a listopadu 2009. Režiséři a nezávislí producenti zde nabízejí své autorské dokumentární náměty ke koprodukci, předkupu práv nebo dalším formám finanční podpory. Nezbytnou podmínkou účasti na pitching fóru je osobní účast režiséra a producenta projektu na přípravném workshopu i pitching fóru. Alespoň jeden člen týmu musí být schopen během workshopu komunikovat anglicky. East European Forum se zaměřuje především na autorské projekty ze střední a východní Evropy, jejichž režisér, producent nebo oba pocházejí ze střední či východní Evropy. Uzávěrka přihlášek na East European Forum je 11. září 2009.
EAST EUROPEAN FORUM
East European Forum, které se v roce 2009 uskuteční již podeváté, je největší setkání východoevropských dokumentaristů s významnými evropskými televizními producenty, distributory, buyery a zástupci filmových fondů. Režiséři a nezávislí producenti zde nabízejí své autorské dokumentární náměty ke koprodukci, předkupu práv nebo dalším formám finanční podpory. Nezbytnou podmínkou účasti na pitching fóru je osobní účast režiséra a producenta projektu na přípravném workshopu i pitching fóru. Alespoň jeden člen týmu musí být schopen během workshopu komunikovat anglicky. East European Forum se zaměřuje především na autorské projekty ze střední a východní Evropy, jejichž režisér, producent nebo oba pocházejí ze střední či východní Evropy. Uzávěrka přihlášek na East European Forum je 11. září 2009.

Během své existence se Fórum stalo prestižní akci, která od roku 2001 přivítala na 480 východoevropských tvůrců a producentů, 59 televizních producentů a desítky mezinárodních distributorů, buyerů a festivalových selektorů. Letos se přípravného workshopu, doprovodného programu a veřejných prezentací projektů zúčastní více než 120 dokumentárních profesionálů. Do roku 2009 se s podporou Fóra natočilo již téměř 45 dokumentárních filmů.  

EAST EUROPEAN FORUM KROK ZA KROKEM:
Uzávěrka přihlášek: 11. září 2009
Přípravný workshop: 27. – 30. října 2009
Prezentace projektů: 31. října – 1. listopadu 2009

KDO SE MŮŽE ÚČASTNIT?
Režiséři a producenti se svým autorským dokumentárním projektem. Nezbytnou podmínkou účasti na pitching fóru je osobní účast režiséra a producenta projektu na přípravném workshopu i pitching fóru. Alespoň jeden člen týmu musí být schopen během workshopu komunikovat anglicky. East European Forum se zaměřuje především na autorské projekty ze střední a východní Evropy, jejichž režisér, producent nebo oba pocházejí ze střední či východní Evropy.

JAKÉ PROJEKTY SE HODÍ PRO MEZINÁRODNÍ KOPRODUKCI?
• Látky, u nichž má autor již ukončen základní průzkum a obhlídky a u nichž má jasnou představu o hlavní lince filmu
• Témata se silným příběhem, který nezajímá jen úzkou skupinu lidí, ale bude mít kouzlo pro různorodé diváky z různých kulturních prostředí
• Téma nemusí být evropské rozsahem, může se jednat i o lokální příběh, který však vypovídá o univerzální lidské zkušenosti a je autorem zobecněn a zasazen do společenského nebo časoprostorového kontextu.
• Žánr filmu může být velmi rozmanitý, od celovečerních dokumentů přes portrét až po historické dokumenty.

ÚČASTNICKÝ POPLATEK:
100 euro/vybraný projekt + příspěvek na ubytování 250 euro za vybraný projekt

 Televizní producenti a zástupci fondů, se kterými spolupracujeme:
Sabine Bubeck-Paaz (ZDF/ARTE, Německo), Madeleine Avramoussis (ARTE THEMA Strasbourg, Francie), Hans Robert Eisenhauer (ARTE G.E.I.E. Německo/Francie), Leena Pasanen (YLE Teema, Finsko), Iikka Vehkalahti (YLE, Finsko), Philippe Van Meerbeck ( VRT, Belgie), Wim Van Rompaey (Lichtpunt, Belgie), Cees Van Ede (NPS, Nizozemí), Franz Grabner (ORF, Rakousko), Martin Štoll (ČT, ČR), Jan Gogola ml. (ČT, ČR), Björn Arvas (SVT, Švédsko), Caroline Mutz (ARTE THEMA, Francie), Marijke Rawie (AVRO, Nizozemí), Kathrin Brinkmann (ARTE/ZDF, Německo), Bert Janssens (Humanist Broadcasting foundations, Nizozemí), Philippe Muller (ARTE G.E.I.E. Theme – Strasbourg, FrancieEsther Van Messel (First Hand Films, Švýcarsko), Nick Fraser (BBC 4), Mette Hoffmann Meyer (TV2, Dánsko), Flemming Grenz (DR TV, Dánsko), Jordi Ambros (TV3 CAT, Španělsko), Paul Pauwels (VRT- Canvas, Belgie), Caroline Behar (France 5, Francie), Marijke Huijbregts (AVRO, Nizozemí), Rasa Miskinyte (LRT, Litva), Dr. Claudia Schreiner (MDR/ARD, Německo), Andrzej Titkow (PTV, Polsko), Christian Popp (RBB/ARTE, Německo), Sari Volanen (YLE, Finsko), Jenny Westergaard (YLE, Finsko), Elisabeth Hulten (ARTE France, Francie), Rada Šešič (Jan Vrijman Fund, Nizozemí), Charlotte Gry Madsen (DR TV, Dánsko), Christiane Hinz (VRD, Německo), Katarzyna Malinowska (TVP Kultura, Polsko), Claudia Nedelescu (TVR, Rumunsko), Marek Šebeš (ČT, ČR), Andras Monory Mesz (MTV, Maďarsko), Joke Goovaerts (Lichtpunt, Belgie), Heribert Schneiders (MDR, Německo), Jessica Raspe (AVRO, Nizozemí), Jane Jankovic (TVO, Kanada), Viola Salu (ETV, Estonsko), Vera Bonnier (SVT, Švédsko), Klara Toth (Duna TV, Maďarsko), Flora Gregory (Al Jazeera English, Spojené království), Margje de Koning (IKON, Nizozemí), Lejla Babovic (BHRT, Bosna a Hercegovina), Claudia Bucher (ARTE, Francie), Rudy Buttignol (Knowledge, Kanada), Cynthia Kane (ITVS International, USA), Wilbur Leguebe (RTBF, Belgie), Cynthia López (PBS, USA), Jenny Ross (Al Jazeera English, Spojené království), Milka Pavlicevic (ZDF/ARTE, Německo), Alex Szalat (ARTE France, Francie), Rahdi Taylor (Sundance Documentary Fund, USA), Lois Vossen (ITVS, USA), Sandra Whipham (producentka, konzultantka, Spojené království), Katja Wildermuth (MDR, Německo).

 
Přihlášky zasílejte nejpozději do 11. září 2009 na email forum@docuinter.net. Na přihlášky doručené po uzávěrce nebude brán zřetel. Přihlášení projektů je bezplatné.  


Více informací najdete na www.DOCUinter.net/EastEuropeanForum

 
Kontakt:

Ivana Pauerová Miloševič

Hana Rezková

Institut dokumentárního filmu
Školská 12, Praha, ČR
forum@docuinter.net
www.DOCUinter.net
(02.09.2009) ZDROJ: Institut dokumentárního filmu
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.