Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Koncepce umění
Future City Jobs
Future City Game
Creative Cities
Symposium Ostrava
Konference EU
Domů Calls Calls workshopy, semináře
TechSoup

Ex Oriente Film 2007

Institut dokumentárního filmu ve spolupráci s European Documentary Network připravuje sérii workshopů, které se budou konat v roce 2007: Cestou koprodukce (Bratislava), Strategie nezávislé producentské firmy (Nymburk), Evropský audiovizuální trh (Jihlava) s cílem naučit režiséry a producenty dokumentárních filmů jak psát a rozvíjet profesionální projekt určený pro evropskou koprodukci, kde zkontaktovat klíčové osoby evropského dokumentárního trhu, jak vstoupit do prostoru evropského dokumentárního trhu a zorientovat se v systému financování a předkupních nebo koprodukčních smlouvách, jak založit a provozovat úspěšnou nezávislou producentskou společnost či jak celoročně konzultovat strategické kroky této společnosti se zahraničními experty. Uzávěrka přihlášek je 1. února 2007.

Uzávěrka přihlášek na workshop Ex Oriente Film 2007: 1. února 2007

Účastníci workshopu Ex Oriente Film najdou aktuální informace na stránkách:

http://www.docuinter.net


1. workshop: Cestou koprodukce (Bratislava, 26 - 30. dubna 2006) je zaměřen na přípravu a zpracování dokumentárního projektu tak, aby se mohl realizovat v rámci mezinárodní koprodukce. 1. workshop pořádá IDF ve spolupráci se slovenským Centrem pro dokumentární film.

2. workshop: Strategie nezávislé producentské firmy (Nymburk, 14. - 18. června 2006)se orientuje na fungování nezávislých producentských firem ve východní Evropě. Pokračuje vývoj námětu a scénáře filmu.

3. workshop: Evropský audiovizuální trh (Jihlava, říjen 2006)
je věnován marketingu a propagaci filmů, technikám pitchingu a potenciálu východoevropských nezávislých producentů v rámci evropského audiovizuálního trhu.

Co se můžete na workshopu Ex Oriente Film naučit:

* Jak napsat a rozvíjet profesionální projekt určený pro evropskou koprodukci
* Jak a kde zkontaktovat klíčové osoby evropského dokumentárního trhu
* Jak vstoupit do prostoru evropského dokumentárního trhu a zorientovat se v systému   financování a předkupních nebo koprodukčních smlouvách
* Jak založit a provozovat úspěšnou nezávislou producentskou společnost
*Jak celoročně konzultovat strategické kroky této společnosti se zahraničními experty


Kdo se může zúčastnit: režiséři a producenti s dokumentárním projektem (musí být schopni komunikovat během workshopu anglicky)

Účastníci by měli:
* být z MEDIA+ účastnických zemí
* mít několikaletou zkušenost s prací ve filmovém nebo televizním průmyslu
* mít ambice pracovat v širším evropském kontextu

Podmínky:
Podmínkou účasti na Ex Oriente Film 2005 je aktivní znalost angličtiny a osobní účast režiséra i producenta projektu na všech třech workshopech.

Které projekty jsou vhodné k mezinárodní koprodukci?
Látky, u kterých má autor již ukončen základní průzkum a obhlídky a kde má jasnou představu o hlavní lince filmu
Témata se silným příběhem, který nezajímá jen úzkou skupinu lidí, ale bude mít kouzlo pro diváky z různých kulturních prostředí.
Téma nemusí být evropské rozsahem, může se jednat i o lokální příběh, který však vypovídá o univerzální lidské zkušenosti a je autorem zobecněn a zasazen do společenského nebo časoprostorového kontextu
Žánr filmu může být velmi rozmanitý od celovečerních dokumentů přes portrét až po historické dokumenty.

Účastnický poplatek:
Cena zahrnující účastnický poplatek po celou dobu konání workshopu činí 750 euro.
Stipendium: Pro účastníky z Polska, Litvy, Lotyšska, Estonska, České Republiky, Slovenska, Maďarska, Bulharska a Slovinska bude poskytnuto stipendium ve výši 600 euro.
Cena workshopu po přičtení stipendia bude pro účastníky z těchto zemí činit
150 euro za dvě osoby a rok.


Uzávěrka přihlášek:
1. února 2007


Pořadatel:
Institut dokumentárního filmu ve spolupráci s European Documentary Network
Partneři: MEDIA+ program Evropské komise, Státní fond ČR pro podporu a rozvoj české kinematografie, Mezinárodní Visegrád Fund, Česko-německý fond budoucnosti, Britská rada, FAMU, Mezinárodní festival dokumentárních filmů Jihlava 2006.


Lektoři workshopu EX ORIENTE FILM:
Tue Steen Müller (EDN, Dánsko), Paul Pauwels (Periscope Productions, Belgie), Stefano Tealdi (Stefilm, Itálie), Kristiina Pervilä (Oy Filmikonttori Ltd., Finsko), Simon Drewsen Holmberg (Baltic Media Center, Dánsko), Marie Clemence Paës (Laterit Productions, Francie), Ike Bertels (Ike Bertels Filmproducties, Holandsko), Nenad Puhovski (Factum, Chorvatsko), Emma Davie (režisérka, U.K.), Claas Danielsen (Discovery Campus Masterschoo, Německo). LEENA PASANEN (YLE/European Documentary Network, Finsko), FLEUR KNOPPERTS (IDFA Forum, Holandsko), Cecilia Lidin (EDN, Dánsko), Serge Lalou (Les Films d'Ici, Francie), Mikael Opstrup (Final Cut Film Productions, Dánsko), Steven Seidenberg (DE –CAF TV Production, UK), Heino Deckert (MA.JA.DE Film, Německo)


Televizní producenti, se kterými spolupracujeme:
Sabine Bubeck-Paaz (ZDF/ARTE, Německo), Madeleine Avramoussis (ARTE THEMA Strasbourg, Francie), Hans Robert Eisenhauer (ARTE G.E.I.E. Německo/Francie),  Leena Pasanen (YLE Teema, Finsko), Iikka Vehkalahti (YLE, Finsko), Philippe Van Meerbeck ( VRT, Belgie), Wim Van Rompaey (LICHTPUNKT, Belgie), Cees Van Ede (NPS, Holandsko), Franz Grabner  (ORF, Rakousko), Martin Štoll (ČT, ČR), Jan Gogola ml. (ČT, ČR), Björn Arvas (SVT, Švédsko), Caroline Mutz (ARTE THEMA, Francie), Marijke Rawie (AVRO, Holandsko), Kathrin Brinkmann (ARTE/ZDF, Německo), Bert Janssens (Humanist Broadcasting foundations, Holandsko), Philippe Muller (ARTE G.E.I.E. Theme – Strasbourg, Francie), Heino Deckert (MAJA.DE Film, Německo), Esther Van Messel (First Hand Films, Švýcarsko), Nick Fraser (BBC 4), Mette Hoffmann Meyer (TV2, Dánsko), Flemming Grenz (DR TV, Dánsko), Jordi Ambros (TV3 CAT, Španělsko), Paul Pauwels (VRT, Belgie) , Caroline Behar (France 5, Francie), Marijke Huijbregts (AVRO, Holandsko ), Rasa Miskinyte (LRT, Litva), Dr. Claudia Schreiner (MDR/ARD, Německo), Andrzej Titkow (PTV, Polsko), Sari Volanen (YLE, Finsko), Jenny Westergaard (YLE, Finsko)

(18.12.2006) ZDROJ: IDF
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.