Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Creative Cities
Future City Jobs
Koncepce umění
Konference EU
Symposium Ostrava
Future City Game
Domů Calls Calls workshopy, semináře
TechSoup

Institut Ostravské dny 2011 uzávěrka přihlášek

Ostravské dny jsou mezinárodním pracovním prostředím pro skladatele a interprety, ne školou. Po dobu tří týdnů, od 15. srpna do 4. září 2011,  bude pracovat 35 mladých hudebníků z Evropy, Severní a Jižní Ameriky, Asie a Austrálie se špičkovými osobnostmi z oblasti nové hudby. Práce institutu je zaměřena, ne však výhradně, na orchestrální kompozice. Rezidenčními orchestry jsou Janáčkova filharmonie Ostrava a Ostravská banda (mezinárodní komorní orchestr), účastníci dále mohou pracovat s Quasars Ensemble (Bratislava), Ascolta ensemble ze Stuttgartu, Canticum Ostrava (rezidenční sbor) a řadou dalších ansámblů a sólistů. Institut nabízí neformální pracovní a studijní podmínky s individuálním přístupem. Uzávěrka přihlášek pro letošní ročník Ostravských dnů je 15. dubna 2011.
Lektoři Institutu: Carola Bauckholt (Kolín nad Rýnem), Petr Kotík (New York/Ostrava), Bernhard Lang (Vídeň), Larry Polansky (Hanover, USA), Rolf Riehm (Frankfurt nad Mohanem), Frederic Rzewski (Brusel), Martin Smolka (Praha), John Tilbury (Hanover, USA)

Hosté Institutu: Gordon Monahan (Kingston, Kanada), Katalin Károlyi (Budapešť/Paříž), Thomas Buckner (New York), Daan Vandewalle (Gent), Hana Kotková (Lugano), Arne Deforce (Gent), Caspar Johannes Walter (Kolín nad Rýnem) a další.

Výběr rezidentů-studentů probíhá na základě posouzení předložených ne více než tří partitur a audio nahrávek. Postup pro podání žádosti je k dispozici na http://www.newmusicostrava.cz/en/ostrava-days-institute/application-guidelines, zájemci mohou o informace požádat písemně na info@newmusicostrava.cz.

Uzávěrka pro příjem přihlášek je 15. dubna 2011.

Kurzovné pro účastníky je 2 200 EUR / 2 500 USD.
Ostravské centrum nové hudby poskytuje finanční pomoc a uděluje stipendia zejména účastníkům z východní Evropy, zvláště studentům z České a Slovenské republiky.

(05.04.2011) ZDROJ: Insitut Ostravské dny
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.