Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Koncepce umění
Future City Jobs
Konference EU
Future City Game
Symposium Ostrava
Creative Cities
Domů Calls Calls workshopy, semináře
TechSoup

Julian Friedmann: Jak prodat svůj scénář?

Bratislava, Slovensko Mezinárodní filmový festival Bratislava ve spolupráci s MAIA Workshops a Media Desk Slovensko uvede dne 4. listopadu 2011 seminář pod taktovkou Juliana Friedmanna, spolumajitele literární agentury Blake Friedmann Literary Agency a vydavatele internetového scénaristického časopisu www.twelvePoint.com. Ten pod titulem Jak prodat svůj scénář bude sledovat kontext práce scenáristů/stek, producentů/tek a režisérů/rek, v němž domácí trhy jednotlivých zemí nejsou schopné podporovat místní filmový průmysl a vzniká potřeba natáčet filmy pro širší, mezinárodní publikum. Dalšími tématy semináře bude psaní filmového treatmentu, prezentace nápadů a scénářů a jejich prodej. Uzávěrka přihlášek na seminář je 28. října 2011.
JULIAN FRIEDMANN:
Ako predať svoj scenár
 
Medzinárodný seminár
Organizátori: Medzinárodný filmový festival Bratislava MAIA Workshops, MEDIA Desk Slovensko
4. november 2011, Filmová a TV fakulta VŠMU,
Svoradova 2, Bratislava
ZÁMER Prvá časť seminára bude pohľadom na kontext, v rámci ktorého scenáristi, producenti a režiséri pracujú: domáce trhy jednotlivých krajín nie sú schopné podporovať miestny filmový priemysel - z tohto vyplýva potreba nakrúcania filmov pre širšie, medzinárodné publikum. Ako vyvíjať nápady tak, aby ich trh financoval a diváci ich chceli vidieť? Nasledujúce tri časti sa budú zaoberať písaním úspešného treatmentu, ako prezentovať nápady a scenáre a ako ich predať.

PODROBNÝ PROGRAM
09.00 - 10.00 Registrácia prihlásených účastníkov
10.00 - 11.30 Vývoj nápadov
11.30 - 12.00 Prestávka
12.00 - 13.00 Písanie treatmentu
13.00 - 14.00 Obed
14.00 - 15.00 Prezentácia nápadov
15.00 - 15.30 Prestávka
15.30 - 17.00 Predaj scenára
17.00 Zhrnutie & záver seminára

JULIAN FRIEDMANN
Julian Friedmann je spolumajiteľom literárnej agentúry Blake Friedmann Literary Agency www.blakefriedmann.co.uk a bol vydavateľom časopisu ScriptWriter, ktorý sa neskôr stal internetovým scenáristickým magazínom www.twelvePoint.com. Julian Friedmann zastupuje spisovateľov a scenáristov a pôsobí pre svojich klientov aj ako výkonný producent. Prednáša na univerzitách a filmových školách po celom svete. Je autorom knihy How to Make Money Scriptwriting (Ako si zarobiť písaním scenára) a redaktorom dvoch zväzkov na tému Writing Long-Running Television series (písanie TV seriálov) a spoluautorom publikácie The Insider’s Guide to Writing for Television. Založil štúdijný odbor televíznej scenáristiky na De Montfort University a tréningový program PILOTS zameraný na vývoj TV seriálov podporený z Progamu EÚ MEDIA.
 
Je konzultantom na Londýnskom scenáristickom festivale (London Screenwriting Festival.) www.julianfriedmann.squarespace.com twitter.com/julianfriedmann
 
(06.10.2011) ZDROJ: Media Desk
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.