Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Future City Game
Konference EU
Symposium Ostrava
Koncepce umění
Creative Cities
Future City Jobs
Domů ArtsInfoPerforming arts
TechSoup

Farma v jeskyni se podvečerní fiestou rozloučí se Smíchovem

Živelně a hlasitě se se svým působením na Praze 5 rozloučí jeden z  nejvýraznějších tuzemských divadelních souborů, Farma v jeskyni, nositel světoznámé  Fringe First Award  a mnoha dalších mezinárodních ocenění. Soubor musí kvůli havarijnímu stavu opustit své několikaleté působiště - Prostor Preslova 9 na pražském Smíchově. Jako poděkování za přízeň (nejen) smíchovskému publiku představí v neděli 12. září 2010  v 18.00 v parku Portheimka výběr toho nejlepšího ze svých úspěšných projektů a to prostřednictvím písní, choreografií a vizuálně atraktivních fragmentů. Sám soubor Farma v jeskyni hovoří o podvečerní fiestě na sklonku léta s bubny a tanci.

Divadlo / The Theatre, SCLAVI/Emigrantova píseň, Čekárna, Sonety temné lásky… To jsou jen některé projekty, s nimiž Farma v jeskyni v posledních letech slavila úspěchy po
celém světě. Zmíněné projekty připomene soubor v parku u Portheimkyprostřednictvím písní, choreografií a vizuálně atraktivních fragmentů. Několik let jsme v Prostoru Preslova 9 připravovali spolu se Švandovým divadlem projekt naší rezidence. Vše ale nasvědčuje tomu, že se budeme muset s touto částí Prahy rozloučit, konstatuje Viliam Dočolomanský, umělecký šéf. Podvečerní férie v podání Farmy v jeskyni bude přístupná zdarma a je vhodná i pro rodiny s malými dětmi. Více www.infarma.info


Díky originálnímu pojetí hudby, zpěvu, tance, činoherních prvků a celé výpravy oslovuje práce souboru diváky po celém světě, bez ohledu na kulturní či jazykový kontext. Farma je zvána na mnohé zavedené divadelní přehlídky. Svou evropskou festivalovou pouť zahájí v polovině září na přehlídce Divadlo v Plzni se svým posledním projektem Divadlo / The Theatre. S toutéž hudebně-taneční kompozicí, inspirovanou dávnými rituály otroků v Brazílii, bude Farma hostovat na konci října v prestižním centru současného divadla Fondazione Pontedera Teatro v Itálii.

O cenu The Grand Prix Golden Laurel Wreath Award bude Farma se svým starším projektem Čekárna usilovat v polovině října na festivalu MESS v Sarajevu. Toto ocenění zde umělci z Prahy získali před dvěma lety za SCLAVI / Emigrantova píseň.

Nejbližší představení a workshopy Farmy v jeskyni v České republice:


15. 9. - 16. 9. 2010 21:30 - DIVADLO/The Theatre - Festival DIVADLO, Světovar - Plzeň

15. 11. - 17. 11. a 12. 12. - 13. 12. 2010 20:00 - DIVADLO/The Theatre - Divadlo Ponec, Praha

4.-18.12.2010 - NoD ROXY, Praha 1 - Tvorba partitury a fyzický text - workshop Farmy v jeskyni (přihlášky a info: 739592481, info@farmavjeskyni.info)
18.12.2010 - NoD ROXY, Praha 1 - AKCE 1 - Premiérové uvedení veřejného výstupu z workshopu Farmy v jeskyni


Seznam udělených ocenění, jež toto divadelní studio během posledních let posbíralo. 

Hlavní Cena Alfréda Radoka 

Ocenění z divadelního festivalu Edinburgh Fringe 2006, Total Theatre Award - cena předního britského časopisu Total Theatre Magazine, A Fringe First Award - cena skotského deníku The Scotsman a Fringe Society nebo cena britského deníku The Herald - A Herald Angel Award

Cena týdeníku Respekt pro inscenaci Čekárna za nejsilnější taneční dílo


Čekárna získala ocenění také na 15. Festivalu Malých scén v chorvatské Rijece Cenu Veljka Maričiće za nejlepší představení.

K posledním oceněním patří The Grand Prix Golden Laurel Wreath Award za nejlepší představení Festivalu MESS v Sarajevu pro představení SCLAVI / Emigrantova píseň.

O studiu:

Studio Farma v jeskyni založil roku 2001 při přípravách projektu Lorca v Praze Viliam Dočolomanský a pro název svého souboru použil doslovný překlad arabského slova daimuz, kterým byl pojmenován právě statek Federica Garcíi Lorcy. Tento mladý režisér úspěšně reprezentuje české divadlo ve světě a se svými kolegy získává jedno profesní ocenění za druhým.  

(08.09.2010) ZDROJ: Farma v jeskyně
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.