Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Symposium Ostrava
Koncepce umění
Future City Game
Future City Jobs
Konference EU
Creative Cities
Domů ArtsInfoPerforming artsKurzy, workshopy
TechSoup

Tanec a pohyb jako způsob komunikace

Obrázek k článku Tanec a pohyb jako způsob komunikace

Neprofesionálním tanečníkům je určen víkendový workshop s názvem Tanec a pohyb jako způsob komunikace, který proběhne ve dnech 19. - 21. května pod vedením Jara Viňarského v Komunikačním prostoru Školská 28, Praha 1. Kurzovné je třeba zaplatit do 15. května.

Workshopy vycházejí z bohaté praxe tohoto choreografa a tanečníka. Jaro Viňarský (1978) studoval choreografii baletu na VŠMU v Bratislavě a choreografii tance na AMU v Praze a je držitelem Ceny Jarmily Jeřábkové udělované choreografům z Čech i z ciziny. V posledních letech úzce spolupracuje s belgickou choreografkou Karine Ponties (např. projekt HOLEULONE). Známá jsou jeho dvě taneční sóla - Posledný krok pred (2004) a Omša (2005, chor.: Milan Kozánek). Prvně zmíněné představení získalo na letošní České taneční platformě cenu diváka za nejlepší dílo. Kromě vlastní tvorby se Viňarský věnuje také vedení tanečních workshopů.

Víkendový seminář se skládá ze dvou částí:

A) Část technická

V ní se účastnící seznámí s mnoha podobami současného tance a tanečních technik (Release, Body-Mind Center, Low Flight Technique, Alexander, Feldenkreis, Kontaktní improvizace, Kompozice atp.) a naučí se základním principům pohybu těla, což vede k jeho hlubšímu porozumění a rozvíjení jeho výrazových možností. Technická část se bude týkat především těchto témat:

1. emoční a fyzická integrace
2. vědomí těla, hranic těla a jeho vztahu k prostoru
3. přijetí sama sebe skrze tělo, jeho hranic a limitů
4. kontrola napětí v těle, následně jeho uvolnění a hledání vlastního pohybového slovníku

B) Část tvořivá

Půjde v ní o tvůrčí proces, ve kterém budou rozvíjeny znalosti z první části. Tato část zabírá největší část workshopu a bude v ní položen důraz hlavně na tato témata:

1. spontaneita
2. autentičnost individuálního výrazu
3. výraz emoce

Worskhopy jsou určeny neprofesionálním tanečníkům. Maximální počet účastníků dílny je 15 lidí. Podmínkou přijetí je přítomnost od pátku do neděle.

Workshopy se konají vždy v pátek od 17-21 h, v sobotu od 10-13 a od 14-20 h a v neděli od 10-13 a od 14-18 h. Přihlášky a dotazy směřujte na gsm: +420 602 59 06 99 nebo na adresu workshop@email.cz , kam můžete zasílat i své životopisy.

Cena worskhopu je 1.600,- Kč. Kurzovné je třeba zaplatit do 15. května v Komunikačním prostoru Školská 28, Praha 1, tel.: 296 325 066, 731 150 179 (po-pá 13-17 h) nebo převodem na účet. Číslo účtu získáte na uvedených kontaktech.

(25.04.2006)
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.