Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Konference EU
Future City Game
Symposium Ostrava
Creative Cities
Future City Jobs
Koncepce umění
Domů ArtsInfoPerforming arts
TechSoup

Taneční ImproEvents 2011 s Ruth Zaporat a Lisou Nilson

Občanské sdružení AltArt pořádá ve dnech 29. dubna až 7. května 2011 ImproEvents 2011. Profesionálové i studenti z oblasti tance, divadla a perfroming arts  mohou v rámci ImproEvents 2011 absolvovat dva pětidenní workshopy pod vedením Ruth Zaporat, zakladatelky Action Theatre a Lisy Neslon, která je zakládající osobností amerického improvizovaného tanečního umění a kontaktní improvizace. Workshopy proběhnou ve Studiu Alt@.  Uzávěrka přihlášek je 11. dubna 2011.
ImproEvents 2011

Ruth Zaporah a Lisa Nelson v Praze

29. DUBNA – 7. KVĚTNA VE STUDIU ALT@ - Hala 30

Dva intenzivní workshopy jsou určeny pro profesionály a studenty z oblasti tance, divadla a performing arts.

29. dubna – 3. května Action Theatre s Ruth Zaporah

10:00 – 15:30 workshop s Ruth
16:00 – 17:30 open studio practice

Účastníci pětidenního intenzivního workshopu se budou moci seznámit s hlavními principy Action Theatre pod vedením jeho zakladatelky Ruth Zaporah. Ruth se při výuce soustřeďuje zejména na propojování pohybu s dechem, hlasem a řečí. Dále se zaměřuje na rekonstrukci naučeného chování a vnímání, podněcuje k využívání zdrojů imaginace, myšlenek a smyslového vnímání v rámci sólové a skupinové improvizace v přítomné situaci. Více informací k metodě akčního divadla na www.actiontheater.com

Ruth Zaporah je významnou osobností v oblasti amerického improvizovaného divadla. Po studiu baletu a moderního tance začala v polovině šedesátých let pracovat jako pedagožka pohybových technik na divadelní fakultě univerzity v Marylandu. Během působení na této univerzitě se začala zabývat taneční a divadelní improvizací jako jevištní formou. Vytvořila svébytnou pohybově-divadelní formu nazvanou Action Theatre. Tato forma se stala v USA certifikovaným studijním oborem. V nedávné době byla Ruth Zaporah americkým státním úřadem pro kulturu jmenována jednou ze třinácti kulturních delegátů. Žije v Santa Fe, v Novém Mexiku.


3. – 7. května Tuning Scores Laboratory s Lisou Nelson

3. května /16:00 – 21:00/
4. – 7. května /10:00 – 16:00/
5. května /18:30/ videoprezentace a diskuze
7. května /14:00/ prezentace skupiny

Intenzivní pětidenní workshop s Lisou Nelson bude zaměřen na metodu výzkumu improvizační tvorby nazvanou “Tunning Scores”. Co “vidíme”, když se díváme na tanec? Jaké významy má při improvizovaném představení imaginace? Workshopy s Lisou Nelson vedou k objevování nástrojů vnitřní a vnější komunikace a umožňují odkrývat způsob, jakým každý z nás vnímá pohyb. Mohou nám ukázat, jak vyjadřujeme naše názory a iniciujeme dialog v přítomném čase, prostoru a pohybu a jak pracujeme s touhou komponovat další zkušenost.
 
Lisa Nelson patří k zakládajícím osobnostem amerického improvizovaného tanečního umění a kontaktní improvizace. Improvizaci jako jevištní formě se věnuje od sedmdesátých let. Během mnohaleté taneční a choreografické praxe vyvinula metodu pohybového výzkumu nazvanou “Tuning Scores”, která se zaměřuje na to, jak využíváme a pracujeme s našimi smysly v improvizované taneční tvorbě. Lisa dlouhodobě spolupracuje s dalšími mistry taneční improvizace jakými jsou například Steve Paxton, Scott Smith, Daniel Lepkoff nebo videoartovou umělkyní Cathy Weis. Od roku 1977 je také redaktorkou mezinárodního magazínu o tanci a improvizačním umění Contact Quarterly. Žije ve Vermontu, v USA.

5. května /18:30/ videoprezentace a diskuze
Přednáška a diskuse na téma improvizovaný tanec. Historie taneční improvizace v USA, její hlavní představitele, vidoukázky z tanečních projektů Lisy Nelson a dalších umělců. Vede: Lisa Nelson.

Cena:
2600, - (worskhop s Ruth Zaporah)
2900, - (workshop s Lisou Nelson)
4500, - (oba workshopy, sleva 1000,-)
Přihlášky společně s krátkým CV posílejte do 10. dubna 2011 na improevent@altart.cz Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript (počet míst je omezený).
Místo konání: Studio Alt@ - Hala 30/ U Výstaviště 21, Praha 7 – Holešovice. Vstup do areálu černou branou mezi autobazarem a obytným blokem. Spojení tramvajemi č. 5, 12, 14, 17 do zastávky Výstaviště.

Jakékoli dotazy vám rádi zodpovíme na tel. číslech: +420 776 352 665 (Hana Chmelenská), +420 739 615 148 (Lucia Kašiarová) nebo +420 732 589 733 (Zdenka Brungot Svíteková)
(21.03.2011) ZDROJ: Studio Alt
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.