Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Konference EU
Future City Jobs
Future City Game
Koncepce umění
Symposium Ostrava
Creative Cities
Domů ArtsInfoVizuální umění a nová media
TechSoup

DOX uvede světovou designerku Dominiku Apple

Obrázek k článku DOX uvede světovou designerku Dominiku Apple
Centrum současného umění DOX uvede ve středu 27. května 2009 od 18 hodin v rámci cyklu přednášek Český design "světový" významnou osobnost českého a světového designu Dominiku Nell Applovou. Přednáška nese titul Globální byznys. Od roku 2000 působila Dominika Applová v Sillicon Valley ve firmě Ideo. Pomáhala navrhovat vozítko pro NASA na Mars. Na vývoji produktů pracovala se společností Apple a byla členem týmu kolem Billa Gatese. 

Od roku 2005 spolupracovala v Londýně s  organizací BP, v níž vedla think-tank pro alternativní energie. V roce 2008 založila společně s Daliborem Dědkem firmu ALBUMteam Ltd., která vyvíjí spotřební elektroniku v oblasti digital imaging, a se strojním inženýrem Toddem Pelmanem firmu Blue Green Pacific působíící ve vývoji malých větrných turbín pro výrobu energie na střechy domů. 

Dominika Nell Applová získala bakalářský titul na Institutu designu v Pittsburghu a magisterský titul na Rhode Island School of Design ve Spojených státech. V roce 2008 navíc absolvovala současně nejprestižnější business MBA program na světě na London Business School.

Cílem cyklu přednášek Český design „světový“ je setkání s designérem nebo organizací, odhalení jejich poznání a srovnání jejich zahraničních zkušeností s českým prostředím, nebo naopak reakce na český design v zahraničí, v zahraniční firmě nebo studiu. Jednotliví designéři mají různý pohled na věc a jelikož se dokázali ve světě prosadit, o tématu mohou mluvit v reálné rovině.

Přednáška z cyklu Český design „světový“ se koná každý třetí týden v měsíci. Dalším designérem bude David Karásek, který se svoji společností vyrábějící městský mobiliář proniká na světové trhy a buduje její zastoupení i mimo Evropu.

Další přednáška: „David Karásek, designér může být i úspěšný manager“ se koná 24. června v 18:00 v DOX

 

Související články:

Rozhovor Hospodářských novin s Dominikou Apple

Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.