Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Creative Cities
Future City Game
Future City Jobs
Konference EU
Koncepce umění
Symposium Ostrava
Domů ArtsInfoVizuální umění a nová media
TechSoup

Hovory o umění s Beatrix Ruf ředitelkou Kunsthalle Zürich

Goethe Institut v Praze pořádá další setkání z cyklu Hovory o umění, který byl zahájen na konci října minulého roku.  V rámci diskuzní řady vystoupí, po šéfredaktorovi  uměleckého časopisu frieze, jedna z nejsvéráznějších kurátorek,  ředitelka Züricher Kunsthalle, Beatrix Ruf, která má talent objevovat mladé umělce a umělkyně a vystavovat jejich práce v pravý čas. Setkání proběhne dne 2. února 2010 v Goethe Insitutu v Praze.

Setkání bude provázet Noemi Smolik, která bude  s Beatrix Ruf diskutovat o jejích zkušenostech, o kritériích výběru děl a aktuálních tendencích v umění.

Beatrix Ruf, ředitelka Kunsthalle Zürich, je jednou z nejzajímavějších kurátorek současnosti. Má talent objevovat mladé umělce a umělkyně a vystavovat jejich práce v pravý čas.
Nebojí se v umění zastávat neobvyklé názory. Její program výstav patří k tomu nejzajímavějšímu, co je dnes v Evropě k vidění.

Noemi Smolik je kritička publikující na Kunstforum, Artforum, v listech Kunstzeitung, Parkett, Frankfurter Allgemeine Zeitung a Mladá fronta dnes, působí též jako profesorka dějin umění.

Překlad do češtiny zajištěn. 

 

Další informace:

Beatrix Ruf

Director, Kunsthalle Zürich

Beatrix Ruf was born in 1960, studied in Vienna, New York and Zurich. Since September 2001 she is the Director/Curator of the Kunsthalle Zürich. 2006 she was the Curator of the Tate Triennial for the Tate Britain, London. Previously, she had been Director/Curator of the Kunsthaus Glarus, and between 1994 and 1998 curator at the Kunstmuseum of the Canton of Thurgau. Since 1995 she is curator of the Ringier collection. Since 1999 Boardmember of the Schweizerische Graphische Gesellschaft (SGG), mentor for HSG St.Gallen, and member of the Art commission of Swiss Re. Since 2003 she is also Associate Editor of the publishing house JRP/Ringier. She has organized exhibitions, has written essays and published catalogues on artists such as Jenny Holzer, Marina Abramovic, Peter Land, Liam Gillick, Urs Fischer, Emmanuelle Antille, Angela Bulloch, Ugo Rondinone, Richard Prince, Keith Tyson, Elmgreen&Dragset, Monica Bonvicini, Eija-Liisa Ahtila, Pierre Huyghe/Philippe Parreno: "No Ghost just a Shell", Rodney Graham, Isa Genzken, Doug Aitken, Wilhelm Sasnal, de Rijke / de Rooij, Eva Rothschild, Rebecca Warren, Carol Bove, Oliver Payne & Nick Relph, Dominique Gonzalez-Foerster, Sean Landers, John Armleder, Catherine Sullivan, Daria Martin, Trisha Donnelly, Wade Guyton, Seth Price, Kelley Walker, Josh Smith, General Idea and many others.

 

(25.01.2010) ZDROJ: Goethe Institut Praha
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.