Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Future City Game
Creative Cities
Future City Jobs
Konference EU
Symposium Ostrava
Koncepce umění
Domů ArtsInfoVizuální umění a nová media
TechSoup

Měsíc fotografie Budapešť 2008, představí se i Češi

Více než 50 nejrůznějších výstav proběhne v Maďarsku v rámci jedinečného projektu Month of Photography 2008 – Dialogue, který pořádá Asociace maďarských fotografů. Hlavní z nich se uskuteční ve VAM Design Centru, kde bude představeno více než 600 děl autorů pocházejících ze zemí Visegrádské čtyřky. Díla budou prezentovat jak současnou autorskou tvorbu, tak dosud nezveřejňěné archivní fotografie. Čeští fotografové se představí v rámci výstavy nazvané Frame – Contemporary Czech Photography.
Již sedmý ročník festivalu Month of Photography 2008 – Dialogue se v Maďarsku uskuteční do 30. listopadu. Cílem projektu je podpora spolupráce mezi umělci jednotlivých zemí Visegrádské čtyřky – Česka, Slovenska, Maďarska a Polska. Organizátoři by prostřednictvím zároveň rádi prohloubili dialog mezi umělci a veřejností a v neposlední řadě zvýšili povědomí o fotografii, která je v současnosti na mezinárodní scéně vnímána jako nejprogresivnější umělecká forma.

Nejvýznamnější ze série výstav bude hostit budapešťské VAM Design Centrum. V rámci této výstavy se představí pět samostatných fotografických projektů. Kromě výstavy Drawers Reopened pořádané Maďarskou tiskovou agenturou (MTI), projektu A step beyond umělců Studia mladých fotografů a výstavy Forever young se mohou návštěvníci těšit také na výstavy umělců pocházejících ze zemí Visegrádské čtyřky.

Čeští umělci se představí prostřednictvím projektu FRAME – Contemporary Czech Photography, jehož kurátory jsou Vladimír Birgus a Evžen Sobek. Prezentovat budou výstupy mezinárodní fotografické soutěže pro profesionální fotografy a studenty fotografických škol z Česka, Polska, Slovenska a Maďarska. Ta v České republice probíhá od roku 2005. Ostatní země připravily výstavy Slovak Photography (kurátor Václav Maček) a Fresh and Polish (kurátorka Marta Szymanska).

Festival je jedním ze zakládajících členů Photofestival Union (www.festivalunion.com), která sdružuje 33 významných festivalů zaměřených na problematiku fotografie ve více než 20 zemích Evropy.

Month of Photography 2008 – Dialogue proběhne 6. – 30 listopadu 2008 ve VAM Design Centru (1061 Budapest, Király street 26). V rámci festivalu se uskuteční dalších více než 40 navazujících výstav. Informace o festivalu jsou k dispozici na www.fotohonap.hu.






(08.11.2008) ZDROJ: Mmdcee group limited
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.