Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Future City Jobs
Koncepce umění
Konference EU
Creative Cities
Future City Game
Symposium Ostrava
Domů ArtsInfoVizuální umění a nová media
TechSoup

Projekt UMakArt zahájí v dubnu 2011 novou sérii workshopů

Projekt UMakArt: You Make Art, který si klade za cíl vytváření pozitivního  vztahu  k umění a kultuře  a motivace  k aktivnímu  využívání vlastní kreativity, zahájí  v dubnu 2011 novou sérii workshopů. Po pilotním ročníku, který  představil současné české umělce v rámci akcí konaných v alternativních galeriích a prostorách v Praze se ročník 2011 zaměřuje na mezinárodní uměleckou scénu. První ze série workshopů platformy UMakArt International se bude konat 9. dubna 2011 od 16 hodin  v prostorách Meetfactory, mezinárodního centra pro současné umění.  Přítomným umělcem bude Američan Kal Spelletich, který je v současné době v Praze na rezidenčním pobytu. Účastníci budou mít možnost nahlédnout do Kalova ateliéru  a nechat  se  provést  aktuální  výstavou.
Součástí  odpoledne  bude  prezentace uměleckých projektů tohoto autora, otevřená diskuze o současné americké umělecké scéně v porovnání s českou a závěrečná interaktivní část.

Kal Spelletich  vytváří interaktivní objekty, roboty či různé bizarní vynálezy z nalezených předmětů  jako  jsou  počítačové  součástky,  staré  pneumatiky  nebo  těžké  kovy.  Stal  se součástí vlny tzv. machine art, později do svých objektů začal přidávat pyrotechniku a práci s ohněm.   Další   práce   experimentují   s   metodou   "biofeedback",   kdy   dílo   odpovídá   na emocionální  reakci  diváka.  Kalovy  výtvory  jsou  pro  diváka  často  ohrožující  a  šokující. "Americká  kultura  a  společnost  se  stává  stále  více  pasivní  a  bezrizikovou.  Používám technologii, abych lidem umožnil znovuobjevit intenzivní, reálnou zkušenost. Strach ze smrti přináší proměny ve společnosti." Přijďte se s Kalem osobně setkat, diskutovat s ním a nechte se vtáhnout do jeho provokující, mechanicko-emocionální hry!

UMakArt: You Make Art je platformou pro setkávání se současnými umělci a současným uměním.  Vytváří  celoroční    program     sestavený    z     workshopů,     happeningů     a performance, návštěv ateliérů, alternativních galerií a dalších zajímavých míst. Projekt je realizován skupinou mladých lidí a je primárně určen lidem ve věku od 18 do 30 let, bez ohledu na jejich zaměření či zkušenosti s uměleckou tvorbou. Cílem projektu je vytváření pozitivního  vztahu  k umění a kultuře  a motivace  k aktivnímu  využívání vlastní kreativity. Všechny akce jsou pro účastníky zdarma.
(29.03.2011) ZDROJ: UMakArt
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.