Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Domů CultureInfoKulturní politika v ČR
TechSoup

Ministerstvo kultury sloučí tzv. živé umění do jednoho odboru

Ministerstvo kultury v rámci úspor a zefektivnění práce celého resortu ustaví nový odbor živého umění. Ten dočasně povede ředitel úřadu ministerstva Milan Kupka.  V nejbližších týdnech jej vystřídá ředitel, kterého vybere a jmenuje ministryně kultury Alena Hanáková. Nový ředitel s posílenými kompetencemi bude spravovat a řídit rozsáhlou agendu – bude mj. zodpovědný za pokračování transformace Národního divadla, bude řešit internetizaci knihoven či dorovnání mzdových limitů pro zaměstnance České filharmonie a Národního divadla.
Ministerstvo kultury pokračuje ve změnách v organizační struktuře, které mají kromě úspor vést především k zefektivnění fungování celého resortu.

V pondělí byl zrušen post náměstka, do jehož gesce spadala samostatná oddělení umění, literatury a knihoven a dosud jej zastával MgA. Radek Zdráhal.
 
Nově budou tato samostatná oddělení včleněna do speciálního odboru a s největší pravděpodobností k nim přibude i stávající odbor regionální a národnostní kultury. Nově vzniknuvší odbor živého umění dočasně povede ředitel úřadu ministerstva Milan Kupka, v nejbližších týdnech jej vystřídá ředitel, kterého vybere a jmenuje ministryně kultury Alena Hanáková. Nový ředitel s posílenými kompetencemi bude spravovat a řídit rozsáhlou agendu – bude mj. zodpovědný za pokračování transformace Národního divadla, bude řešit internetizaci knihoven či dorovnání mzdových limitů pro zaměstnance České filharmonie a Národního divadla.
(18.05.2012) ZDROJ: Ministerstvo kultury ČR
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.